Back Back Nieuws

SMART Project Space locatie voor elk evenement

06 juli 2010
SMART Project Space is een uniek internationaal platform voor culturele productie en presentatie dat in 1994 werd opgericht en sinds 2005 is gehuisvest in het voormalig Pathologisch Anatomisch Laboratorium op het Wilhelmina Gasthuisterrein in Amsterdam.

Met een grondige verbouwing door Peter Sas Architecten, werd het monumentale Pathologisch Anatomisch Laboratorium uit de jaren ’30 in 2008 geheel verbouwd tot een multifunctionele kunstinstelling met verschillende publieksruimten en zalen van verschillende grootte en karakter, met goed licht en met dakhoogten tot ruim vijf en zelfs negen meter. De zalen zijn niet alleen bijzonder geschikt voor de verschillende platforms en functies die in het pand zijn ondergebracht; ze zijn tevens beschikbaar als locatie voor evenementen, evenals besloten presentaties en bijeenkomsten.

SMART Verhuur

Voor congressen, festivals, symposia, lezingen, (bedrijfs-)presentaties en evenementen, vormt SMART Project Space een uitgelezen accommodatie. De capaciteit varieert van 5 tot 750 personen. De zalen zijn desgewenst beschikbaar met of zonder multimedia apparatuur en met catering die wordt verzorgd door LAB111. SMART Project Space adviseert u graag bij de keuze van de zaal, de apparatuur en inrichting, passend bij uw activiteit. Er zijn medewerkers voor de gastenontvangst, een bewaakte garderobe en kaartverkoop. Technische medewerkers zijn beschikbaar voor professionele projectie-, geluids- en lichtapparatuur. Het Stage Management zorgt voor een vlekkeloos verloop van de logistiek op het podium. Door de inbedding van de zalen in een culturele omgeving met een actief programma van culturele activiteiten is het mogelijk om als onderbreking van een dagprogramma een tentoonstelling of andere presentatie te bezoeken. Dit kan desgewenst onder begeleiding van de curatoren en programmeurs van SMART Project Space. Door gebruik te maken van de zalen en faciliteiten van SMART Project Space verzekert u zich van een bijzonder geslaagd evenement op een bijzondere locatie

Auditorium

Het Auditorium is gelegen op de begane grond van het pand en is met ruim 240 m2 de grootste zaal van het Pathologisch Anatomisch Laboratorium. De zaal is ingericht als vlakke vloer theaterzaal en beschikt over een telescopische tribune met een capaciteit van 120 personen, Wanneer het auditorium is ingeschoven heeft de zaal een maximale capaciteit van 500 personen. De zaal is door een ‘doos in een doos’ constructie geheel geluidsgeïsoleerd, heeft hoge vensters en een groot dakraam, maar kan met een druk op de knop geheel worden verduisterd. Met een maximale hoogte van 9 meter is het Auditorium bijzonder geschikt voor grote projecties, lezingen, plenaire sessies van conferenties en multimedia uitingen voor (middel-) grote groepen. Door de telescopische tribune zijn verschillende opstellingen mogelijk. Naar wens kan de zaal bijvoorbeeld worden ngericht met losse stoelen, statafels of in verschillende opstellingen voor workshops, debatten, lezingen, film- en videovertoningen, multimediaprogramma’s en performances.

De ruimte beschikt over een Full High Definition digitale cinema projector voor de hoogste projectiekwaliteit, een professioneel D&B soundsystem met 7.1 surround optie ter ondersteuning van filmprojecties en een technisch grid met een professionele lichtinstallatie en internet.

Kapel

De kapel is door haar vroegere functie een spraakmakende ruimte. Deze unieke ruimte (95m²) van het Pathologisch Anatomisch Laboratorium is bijzonder geschikt voor vergaderingen, seminars, workshops, en debatten. De ruimte leent zich tevens uitstekend voor recepties en besloten diners. Afhankelijk van het event kunnen maximaal 70 personen gebruik maken van de Kapel. Deze ruimte heeft beschikking over audiovisuele apparatuur en internet.

Cinema

De filmzaal is met 63m² een intieme zaal voor filmvertoningen, lezingen, paneldiscussies, debatten of workshops. De zaal beschikt over een auditorium met een vaste stoelopstelling met 40 comfortabele zitplaatsen met eigen armleuningen en veel beenruimte. De basis opstelling is inclusief videoprojector en projectiescherm. De zaal beschikt over snel internet.

Reading room

Tijdens de verbouwing van het PAL Gebouw is de voormalige binnenplaats overdekt met een glazen overkapping met hydraulische ramen. Doordat de originele bakstenen buitenmuren in het zicht zijn gelaten heeft de ruimte een industriële uitstraling. In deze ruimte is een entresol gebouwd die zeer geschikt is voor vergaderingen voor kleine groepen, brain-storm sessies etc. De ruimte kan ook als rookruimte worden ingezet ter ondersteuning van de activiteiten in de overige zalen. De begane grond heeft een directe verbinding met Cinema Level One en heeft een vloeroppervlak van 30m2; het vloeroppervlak van de entresol bedraagt 25m².

Catering

Media-cafe LAB111 (9+ van Johannes van Dam) bedenkt en verzorgt lunches, highteas, aangeklede borrels, buffetten en diners voor verschillende gelegenheden. De samenwerking met een inpandige hoogwaardige horecavoorziening biedt tal van mogelijkheden, van eenvoudig tot uitgebreid, van klassiek tot contemporain. Specifieke wensen en arrangementen kunnen in overleg worden aangeboden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!