De Pier smaakmaker voor events, verslag van Pier ProeverijDe Pier smaakmaker voor events, verslag van Pier Proeverij
Back Back Nieuws

Smaakmaker voor events, verslag van Pier Proeverij

07 juni 2019

Zon, zee en strand... Nee, ik beschrijf hier geen favoriete vakantiedag. Gisteren bezocht ik namelijk, gewoon voor werk, de Pier Proeverij in Scheveningen. Samen met ongeveer twintig eventprofessionals en opdrachtgevers werd ik door Herman Smit, Marije Pietersma en Marianne Streef rondgeleid over dit iconisch bouwwerk. 

De geschiedenis van De Pier is net zo bewogen als de zee waarin hij staat. Een uitzichtloos bestaan veranderde een paar jaar geleden gelukkig in een levendige ontmoetingsplek voor locals, toeristen en het bedrijfsleven. Via de gezellige en bedrijvige Food Boulevard kom je op het Zuidereiland, in het net geopende restaurant Zilt. Je geniet er binnen en buiten van een panoramisch uitzicht over zee en strand en heerlijke lekkernijen van de uitgebreide menukaart. Een unieke en sfeervolle locatie voor een lunch of diner, maar er kan hier ook gefeest worden.

Vergaderen met zeezicht

De zakelijke bijeenkomsten zoals een vergadering, brainstormsessie, training of congres vinden een verdieping lager plaats, waar onder andere twee sfeervolle Seaview zalen te vinden zijn. Ook hier zorgt het fenomenale uitzicht voor een unieke en inspirerende setting. Seaview 1 heeft een capaciteit tot 50 personen en beschikt daarnaast ook nog over een een break-out ruimte met een maximale capaciteit van 15 personen. Seaview 2 is met een capaciteit tot 500 personen de grootste van de twee, beschikt over een grote bar en kan daardoor ook heel goed worden ingezet als feestlocatie. Daarnaast is ook in deze ruimte een break-out ruimte met een maximale capaciteit van 8 personen te vinden.

Zippend naar het strand

Wie even uit wil waaien kan terecht op het terras dat bij de vergaderzalen hoort of maakt een wandeling op het bovendek van de Pier. Maar je kunt er natuurlijk ook plaatsnemen voor een rit in het reuzenrad of jezelf wakker schudden tijdens een bungyjump van Toreneiland of zippend naar het strand. Daarnaast worden ook op het Scheveningse strand talloze recreatieve en teambuildingsactiviteiten aangeboden.

Feesten en slapen

Wil je je gasten echt een onvergetelijke ervaring bezorgen, dan kun je de hele Pier afhuren en bijvoorbeeld voorzien van meerdere acts, entertainment en food experiences. Je kunt er zelfs overnachten in één van de vijf luxe suites met privé terras, waar je je voor even in een andere wereld waant. 

Eventprofessionals en opdrachtgevers verwerken alle indrukken op het gezellige terras van restaurant Zilt, terwijl de band de zomerse sfeer nog even extra aanzet. Onder het genot van smaakvolle amuses van Peking eend en garnalen en natuurlijk een verfrissend drankje, borrelt de inspiratie op het ritme van de golven. 

Door > Saskia Leeuwis

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!