Slot Zeist: veel meer dan een unieke trouwlocatieSlot Zeist: veel meer dan een unieke trouwlocatie
Back Back Locaties

Slot Zeist: veel meer dan een unieke trouwlocatie

21 januari 2019

Centraal gelegen, gratis parkeren en een meer dan schitterende locatie. Met die mix als USP wil Slot Zeist een groter deel van de zakelijke markt aan zich binden.

Uit onderzoek blijkt dat ‘millennials’, nu tussen de 25 en 34 jaar oud, gelukkiger zijn in de liefde dan andere generaties. En daar profiteert Slot Zeist van. Het afgelopen jaar vonden er meer huwelijksfeesten dan ooit plaats op het landgoed, dat dateert uit circa 1680. Particulieren dragen voor een belangrijk deel bij aan de omzet, vertelt projectmanager Meggie van Dijk. Ook in 2019 zal er weer menige bruid en bruidegom door de tuinen zwieren. ‘Maar we willen ons dit jaar ook meer op de zakelijke markt richten, want Slot Zeist is een prachtige evenementenlocatie,’ aldus Van Dijk.

Nieuwe strategie

‘Samen met de twee eigenaren, Hotel Theater Figi en Hotel Restaurant Oud Londen, is een nieuwe strategie uitgezet. Die is onder meer vertaald in een nieuwe website, waar we Slot Zeist als aantrekkelijke evenementenlocatie duidelijk presenteren. Dat trekt veel nieuwe opdrachtgevers.’ Goed voor de naamsbekendheid was dat het televisieprogramma De Rijdende Rechter de afgelopen vijf jaar uitzond vanuit het Slot. Het leverde fraaie beelden op van het eeuwenoude interieur. Daarnaast was het evenement ‘Ashtonia’ met meer dan 36.000 bezoekers in juni en juli dit jaar een groot evenement, dat Slot Zeist op de kaart heeft gezet als veelzijdige (buiten)locatie.

Stijlvol

Van Dijk: ‘Onze 17e-eeuwse uitstraling is natuurlijk onze grootste kracht. Wie voor Slot Zeist kiest, kiest voor stijl en grandeur. Door deze stijlvolle uitstraling kan een beeld ontstaan van hoogdrempelig en duur. Maar niets is minder waar! We zitten weliswaar in het hogere segment, maar blijven heel betaalbaar.’ Stijl en grandeur laten zich ook prima combineren met een uiterst moderne dienstverlening: ‘We hebben alle faciliteiten die andere locaties kunnen bieden, maar bieden daarnaast een prachtige tuin met een theater voor 1.000 personen, een Slotplein, catering op hoog niveau en niet te vergeten gastvrije medewerkers.’

Beeldvorming

Met dit totaalpakket gaat Slot Zeist vol vertrouwen de toekomst in. ‘Ik denk dat we nog onvoldoende op het netvlies staan van bedrijven, evenementenboekers en beursorganisatoren,’ zegt Van Dijk. ‘En misschien denken ze, ten onrechte, dat een oud landgoed onpraktisch is. Die beeldvorming gaan we veranderen. Veel mensen weten bijvoorbeeld niet dat wij over een grote slotzaal en tien break-out zalen beschikken. Je kunt dus zowel plenaire sessies doen met 150 deelnemers als in kleinere groepen uiteen gaan. Een belangrijke meerwaarde, zo horen wij terug, is de prachtige tuin rondom het Slot. En 300 gratis parkeerplekken, ook dat is belangrijk. Het hele Slot met de tuin en het plein afhuren kan natuurlijk ook. Events tot ca. 3.000 gasten zijn zeker mogelijk’.

Theater

Volgens Van Dijk krijgt Slot Zeist veel medewerking van de gemeente, want Zeist is gebaat bij een bruisend Slot. Naast commerciële bijeenkomsten vinden ook regelmatig concerten, theaterproducties, kunst- en antiekbeurzen, festivals en culinaire evenementen plaats. In juni en juli 2019 vindt voor de derde keer op rij Ashtonia plaats. Naar verwachting komen daar weer minimaal 20.000 bezoekers op af.

Door > Rutger Vahl 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!