Back Back Nieuws

Slecht-weer scenario Toine Dorpmans Groep blijkt stormbestendig

20 januari 2015
Een goed event organisator heeft altijd een slecht-weer scenario achter de hand. Dat bleek  afgelopen week weer eens, toen Toine Dorpmans Groep vanwege het stormachtige weer een buiten event op Maasvlakte 2 naar binnen verplaatste. In twee dagen tijd werd het draaiboek voor het event op zaterdag 10 januari veranderd, het entertainment programma aangepast en werden allerlei schema's omgegooid.

Het betrof een familiedag voor de medewerkers van de gloednieuwe APM Terminals op Maasvlakte 2, twee weken voordat de terminal in gebruik wordt genomen. TDG had een concept ontwikkeld rond het thema Winter Wonderland. Vanwege de sterke wind, die op de Maasvlakte vrij spel heeft, werden de buitenactiviteiten verplaatst van de binnentuin naar de technische ruimtes.

Speciale belichting en decoratie
Binnen werd wonderwel een sfeer van Winter Wonderland gecreëerd: kunstsneeuw op de houten looppaden, houtsnippers op de vloer, dwarrelende kunstsneeuw en sprookjesachtige lampjes in de dennenbomen. Via speciale effecten op doeken werd een bijzondere belichting gecreëerd, die de winterse sfeer accentueerde. Vuurkorven, een heuse schaatsbaan, winterse gerechten aan stoere houten tafels, een authentieke poffertjessalon, een friteskraam en een draaiorgel maakten het winterse plaatje compleet. 
Ondanks het slechte weer bezochten ruim 900 gasten de familiedag. Dat was 92% van het aantal dat zich had aangemeld via de event website, die TDG had ontworpen. De bezoekers werden bij aankomst welkom geheten door de gastheer, werden gescand in verband met de strenge veiligheidseisen, ontvingen een APM Terminals wintermuts en een timetabel.

Bustour
Eén van de hoogtepunten was een film, die terugging naar de oorsprong: APM Terminals is gebouwd op land, waar eens zee was. De beelden op de grote LED-schermen werd ondersteund door een daverend slagwerk op olievaten en gitaarwerk. Ook was er een bustoer over het honderden hectares grote terrein van APM Terminals. Voor de kinderen waren er allerlei spelactiviteiten. Bij vertrek kregen de gasten een APM Terminals puzzel van 500 stukjes mee naar huis.

Voor TDG was de organisatie van de familiedag op de Maasvlakte 2 het derde evenement in januari met een maritiem accent. Begin januari organiseerde TDG al twee communicatie events voor Maersk Nederland.

Fotografie: peterdreuning.com

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!