Site Visit Twente: behind de scenes bij TuckervilleSite Visit Twente: behind de scenes bij Tuckerville
Back Back Nieuws

Site Visit Twente: behind de scenes bij Tuckerville

16 september 2019

De combinatie tussen levendige steden en het verrassende coulisselandschap maakt dat Twente unieke congres- en vergaderlocaties heeft. Variërend van kleinschalige en luxe hotels tot theaters, congrescentra en evenementenlocaties. Hoog tijd om congresorganisatoren en meetingplanners uit te nodigen regio Twente te ontdekken. Afgelopen vrijdag heeft de Regio Twente Site Visit plaatsgevonden. Met onder andere een bezoek aan het Wilminktheater, Vliegveld Twenthe en een kijkje achter de schermen bij Tuckerville.

Klein, maar groots beschreven

In hartje Enschede bevind zich De Kleine Willem. Hier zijn deelnemers ontvangen. Een ‘kleine’ theaterzaal die groots beschreven mag worden. Het knusse theater met intieme sfeer staat klaar voor Edda’s nightclub; een ouderwets gezellige voorstelling die komende week gaat plaatvinden. Op de oude markt kon een bezoek aan de grote kerk niet missen. Een unieke locatie die multifunctioneel inzetbaar is. Het moderne Wilminktheater - gebouwd in 2008 - is met zijn mooie strakke architectuur zowel van binnen als buiten een blikvanger. In de Grote Zaal staan 1001 stoelen en overal vind je state-of-the-art faciliteiten. Met het muziekcentrum er bij biedt het Wilminktheater plaats aan 4000 personen.

Veel bekijks

Hoewel Tukkers van nature nuchter zijn, gaan de hartjes van voetbalfanaten harder kloppen zodra ze de officiële spelersbus van FC Twente zien voorrijden; het vervoersmiddel tijdens de Site Visit trok veel bekijks. Via een mooie groene omgeving richting Vliegveld Twenthe. Met 50 hectare outdoor en 2 hectare indoor is er bijna niets onmogelijk op deze unieke evenementenlocatie. Op de voormalige vliegbasis barst het van de verhalen. Door flexibel ruimtegebruik en een creatieve inrichting van het terrein zijn events van elk formaat hier realiseerbaar. In een oude officiersbus is het uitgestrekte terrein verkend. Over de oude landingsbaan, langs de luchtverkeerstoren, shelters en hangars. Compleet ingericht met oude vliegtuigmemorabilia en een stoere bar of nog volledig in oude setting. Iets organiseren voor 2 tot 5000 personen, het kan hier. Waar vind je nog zoveel ruimte?

Exclusief kijkje achter de schermen bij Tuckerville

De laatste dag voordat er 18.000 bezoekers verwacht worden; festival Tuckerville is nog vol in opbouw en voorbereidingen. Een festival met popmuziek vol roots- folk- en americana-invloeden bewijst dat Twente een bruisende en veelzijdige regio is. Exclusief, als afsluiter dan de Site Visit werd er een kijkje genomen achter de schermen. Alle ins en outs over het organiseren en uitvoeren van dit event kwamen aan bod. De dag is afgesloten met een gezellige borrel. De deelnemers en Congresregio Twente kijken terug op een geslaagde derde editie van de Regio Twente Site Visit.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!