Sir AdamSir Adam
Back Back Nieuws

Sir Adam opent officieel de deuren in de A'DAM Toren

19 januari 2017

SIR kondigt de opening van een tweede hotel in Amsterdam aan, Sir Adam, gevestigd op de eerste acht verdiepingen van de iconische A'DAM Toren. De toren huisvest Gibson, MassiveMusic, Sony en vele andere bekende bedrijven uit de muziekindustrie. 'We hebben een aantal van Europa's grootste muziektalenten als onze buren, dus was het vanzelfsprekend om een ruimte te creëren die hier niet alleen goed op aansluit, maar die dezelfde energie ademt', zegt SIR-oprichter en eigenaar Liran Wizman.'Bij SIR draait het allemaal om het leveren van de kwaliteit en service die iedere reiziger mag verwachten en tegelijkertijd zijn we ook de schakel met de zeitgeist van de buurt.'

Urban boutique hotel
Het nieuwe urban boutique hotel, met uitzicht op het IJ en het historisch centrum van Amsterdam, telt 108 kamers, diverse horecagelegenheden en meeting- en eventfaciliteiten. Het kleurrijke, industrieel chique interieur, dat is ontworpen door de internationaal gerenommeerde designstudio ICRAVE uit New York, geeft het geheel een eigentijdse en speelse sfeer waar zowel lifestyle reizigers als locals zich thuis zullen voelen. Omgeven door een speciaal gecureerd assortiment aan muziek musthaves en kunst belooft Sir Adam het nieuwe culturele centrum van de stad te worden.

The Hub en THE BUTCHER Social Club

Als vervanger van de traditionele lobby introduceert Sir Adam The Hub, het centrale hart gecreëerd als een coworking space met een muziekbibliotheek waar een indrukwekkende platenverzameling wacht om beluisterd te worden. The Hub kijkt uit op de THE BUTCHER Social Club, een lichte en ruime gastronomische burger bar met huiskamer setting op de begane grond. De levendige ruimte, die regelmatig liveoptredens en nachtelijke DJ-sets zal hosten, beschikt over een 360 Island bar en terras met fenomenaal uitzicht op het IJ.

The Beergarden en The studios

Een wenteltrap verbindt The Hub met het panoramische dakterras, thuisbasis van drinkgelegenheid The Beergarden en The Studios. De flexibele en creatieve studio's zijn gevestigd tussen de poten van de A'DAM Toren en bieden in combinatie met The Beergarden een eventruimte voor 200 man. De 108 hotelkamers, inclusief de suite, zijn voorzien van het nodige entertainment waarmee de gasten zich kunnen vermaken, zoals een Bluetooth Crosley platenspeler met vinyl platen en een Gibson gitaar. Door het onaangetast laten van de ruwe betonpilaren en het plafond komt de originele staat van de monumentale toren optimaal tot zijn recht. In de grote raampartijen, die van de vloer tot het plafond lopen, wordt door middel van zwevende bureaus en banken een verlengstuk van buiten naar binnen gecreëerd.

Opkomende kunstenaars

'Het was een genoegen om voor de selectie van de kunst in het hotel samen te werken met lokale, opkomende, kunstenaars', aldus Jesse MacDougall, Director of Strategy and Brand Development van ICRAVE. 'Met name het dynamische duo Telmo & Miel hebben fantastisch werk geleverd met een muurschildering van een androgyne cyborg en Floor Bijkersma heeft twee lenticulaire composities gemaakt op de bar en de receptiedesk.'

Tweede SIR hotel in Amsterdam
Met de opening van Sir Albert in de populaire buurt 'De Pijp', vestigde SIR zich in 2013 in Amsterdam. Eind 2016 volgde Sir Savigny in Berlijn. Sir Adam is het tweede SIR hotel in Amsterdam en de derde in de collectie. In 2017 openen nog twee locaties de deuren, waaronder Sir Nikolai in Hamburg aankomende lente, gevolgd door Sir Joan op Ibiza deze zomer. SIR hotels is onderdeel van de onafhankelijke hotelmanagement-organisatie Europe Hotels Private Collection.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!