Back Back Nieuws

Sinterklaas grootste kinderevenement

10 juli 2006

De Sint Nicolaas Intocht in Amsterdam is met 300.000 bezoekers het grootste niet-landelijke kinderevenement van het afgelopen jaar (het evenement vindt op één locatie plaats). In de ranglijst op bezoekaantal staat net als in voorgaande jaren de Kinderboekenweek als grootste landelijke evenement op de eerste positie met een bereik van 1,1 miljoen kinderen, gevolgd door het reizende Circus Herman Renz met 350.000 bezoekers. Op de derde positie staat de Intocht van Sint Nicolaas in Amsterdam.


Theater is de grootste evenementcategorie in de Kids Evenementen Monitor 2006/2007, editie juni. Veertien procent van de evenementen in de monitor vallen in de categorie Theater. Rabobank is voor het vijfde jaar op rij sponsor van de meeste kinderevenementen. De bank sponsort acht evenementen in de Kids Monitor. De merkcategorie Overheidsdiensten sponsorde met 35 evenementen de meeste kinderevenementen in 2005. In de voorlopige ranglijst op merkcategorie over 2006 staan de Overheidsdiensten ook op de eerste positie.


Bovenstaande informatie is afkomstig uit de net verschenen ReSpons Kids Evenementen Monitor. Deze monitor geeft inzicht in de kinderevenementenbranche en bevat onder meer een kalenderoverzicht van juli 2006 tot en met juni 2007 met 118 kinderevenementen. Tevens bevat de Kids Evenementen Monitor diverse ranglijsten en analyses. De publieksevenementen die in de Kids Evenementen Monitor zijn opgenomen trekken minimaal 3.000 bezoekers of genereren veel media-aandacht. Tenminste een kwart van deze bezoekers valt in de leeftijdscategorie tot 13 jaar.


Foto: Ada Nieuwendijk

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!