Back Back Nieuws

SigmaCongres 2013 visionaire reis 'Vandaag over Morgen'

05 februari 2013
Sigma Coatings organiseerde eind januari een succesvol SigmaCongres met als titel ‘Vandaag over Morgen’. Ruim 800 directeuren van woningbouwcoöperaties, zorg- en overheidsinstellingen, adviesbureaus, aannemers, onderhoudsbedrijven, architecten, schildersbedrijven en brancheorganisaties kwamen naar Hangaar 2 in Katwijk. Daar lieten ze zich inspireren over Morgen Creëren, Leven en Werken.

Buiten de gebaande paden
Trendwatcher Farid Tabarki, architect Ashok Bhalotra, hoogleraar in innovatie Paul Iske, duurzaamheidsgoeroe Ruud Koornstra en inspirator Miles Hilton Barber spoorden de gasten aan om buiten de gebaande paden te treden om vandaag én morgen succesvol te zijn, zowel zakelijk als persoonlijk. Gastoptredens waren er van MKB-voorzitter Hans Biesheuvel, theaterproducent Fred Boot en ‘Miss Marketing’ Mabel Nummerdor. BNR-presentator Rens de Jong loodste de bezoekers en sprekers vlot door het afwisselende programma.

Werken van morgen
Uitgangspunt tijdens het SigmaCongres 2013 was een frisse kijk op het creëren, leven en werken van morgen. Niet denken in termen van ‘crisis’, niet afwachten, maar mogelijkheden zien om vandaag al te beginnen met veranderen. De sprekers daagden in een eigentijdse setting (vanaf een centraal, langzaam ronddraaiend podium en ondersteund door beelden op grote projectieschermen rondom) de bezoekers uit om anders naar zichzelf, hun werk en hun omgeving te kijken. Regelmatig mengde presentator Rens de Jong zich tussen de bezoekers om hun mening te vragen - al dan niet naar aanleiding van tweets die zij via #Sigma13 stuurden - en hen te prikkelen tot een actieve bijdrage aan de dialoog met de sprekers en met elkaar. Striptekenaar Bas Köhler maakte gedurende het congres een getekend verslag en mini-Jakhals Sam (13) vroeg bezoekers naar hun drijfveren bij het ondernemen.

Beleving
Het SigmaCongres 2013 werd een ware beleving. De gasten werden meegenomen op een visionaire reis met nieuwe ideeën, tegendraadse opvattingen en een blik op de nieuwe samenleving van morgen. De bezoekers beoordeelden het SigmaCongres nieuwe stijl met een 8,2.
Eventmarketingbureau Dechesne & Boertje ondersteunde Sigma met conceptontwikkeling, inhoudelijk programma, sprekers en de organisatie van het congres.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!