Back Back Nieuws

Ship of Fools terug in Amsterdam: Spektakeltheater voor 17 cent per kilo

10 augustus 2015
De Azart ‘Ship of Fools’ is in het land. Zo’n 10 jaar geleden vertrok het honderd jaar oude schip uit Amsterdam; na vele omzwervingen over wereldzeeën ligt de zottenschuit nu tot en met 23 augustus voor anker bij Noorderlicht Café op de NDSM-werf in Amsterdam Noord, waar het dienst doet als podium voor diverse theatrale initiatieven.

The world upside down
Absurdistisch spektakeltheater ‘The World Upside Down’ wordt 12 t/m 23 augustus vrijwel iedere avond van 21.30 tot 23.00 uur (in het Engels) opgevoerd door het internationale theatergezelschap van Azart Ship of Fools. De emotionele, poëtische voorstelling verhaalt over een volksheld uit de Europese literatuur: Peer Gynt. Het is een eerbewijs aan de verschoppelingen van de maatschappij, aan de dromers en avonturiers die risico’s durven te nemen en het onwaarschijnlijke weten te bereiken. Toegang bedraagt 17 cent per kilo; voorafgaand aan de show worden alle bezoekers gewogen, een oud gebruik uit vervlogen tijden. De voorstellingen vinden plaats in de buitenlucht.

Diepzeedenken
Het Amsterdamse conceptenbureau Over The Moon organiseert op 14 en 21 augustus van 16.00 tot 19.00 uur filosofische vrijdagmiddagborrels op The Ship of Fools, genaamd: Diepzeedenken. Je kunt in de mast van het schip een 'gesprek op hoog niveau' voeren, 'filosofisch speeddaten' of scherp de gedachten tijdens een 'filosofische (tarot)legging'.

OlifantTakeover theater
Ship of Fools’ oudgedienden Victor en Robbie, beter bekend als ‘OlifantTakeover’, verzorgen excentrieke theatershows bij Noorderlicht Café. Zaterdag 15 augustus presenteren zij van 23.00 tot 02.00 uur hun nachtcabaret ‘Met Peper en Tomato Sauce’: een bizarre, erotische comedy met pikante zang en dans.

Zondag 16 augustus kan er van 19.00 tot 23.00 uur genoten worden van een hilarische, avondvullende ‘Dinner & Fashion Show’: een anti-fashion voorstelling voor frivole fijnproevers, met op de catwalk kleurrijke creaties van de OlifantTakeover-kostuumontwerpers. Na afloop van de show worden er kledingstukken verkocht.

Speurtochten en kindertheater tijdens SAIL
Tijdens SAIL (19 t/m 23 augustus) kunnen bezoekers dagelijks tussen 12.00 en 17.00 uur deelnemen aan één van de 45-minuten durende ‘theatrale speurtochten’ op The Ship of Fools. Je kunt het schip verkennen en je laten verrassen door korte voorstellingen op de gekste, leukste en belangrijkste plekken aan boord - zoals de stuurhut, de machinekamer en het artiestenruim van De Azart.

In het grasveld naast Noorderlicht is er ruimte voor kindertheater. Woensdagmiddag 19 augustus vertolkt Fratelli Fiasco ‘De Dwerg’: een fabelachtige voorstelling op de grens tussen droom en werkelijkheid. De komische en ontroerende dwerg brengt jong en oud in vervoering zonder een enkel mensenwoord, enkel met verbeeldingskracht. Zaterdag 22 en zondag 23 augustus wordt ‘Looney in Cuckooland’ opgevoerd - met poppenspel, zang en dans van OlifantTakeover. Looney is een clown die uitnodigt om te dromen. In zijn denkbeeldige wereld Cuckooland is hij nooit alleen en kan er van alles gebeuren.

Foto: Fotografie Groen

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!