Back Back Nieuws

Shell zet innovatie, mobiliteit en energie op de kaart met 4-daags event

22 mei 2015
In en rond Ahoy in Rotterdam vindt van 21 tot en met 24 mei Shell Eco-marathon en Shell Energy Lab plaats. BrandBase bedacht het concept voor Shell Energy Lab, een festival waarin kinderen spelenderwijs ‘de wereld van morgen’ kunnen beleven. Shell betrekt op deze manier gezinnen op een leuke en actieve manier bij de thema’s innovatie, mobiliteit en energie. Bezoekers nemen deel aan activiteiten en spectaculaire experimenten over de toekomst van energie en innovatie. Men kan bijvoorbeeld energie opwekken door te dansen, proberen een bal langs een van de voetbalrobots te krijgen, zien hoe droogijs werkt en via virtual reality in een spectaculaire achtbaan stappen.

Director Marvin Pupping: ‘We zijn trots dat we voor de vierde keer één van de grootste educatieve events van Nederland, mogelijk gemaakt door Shell, mede mogen organiseren. Vorig jaar hebben we 50.000 bezoekers mogen verwelkomen, we hopen dit jaar nog meer kinderen kennis te laten maken met innovatieve experimenten'.

WorkLab
Nieuw dit jaar is onder meer het ‘Work Lab’: een ruimte waarin met verschillende partners korte workshops worden gegeven. Met de simpelste gebruiksvoorwerpen doen kinderen zelf fantastische uitvindingen. Bij het evenement zijn diverse partners betrokken zoals Gemeente Rotterdam, BMW, Port of Rotterdam, NEMO, Linde, HP en diverse universiteiten.

Shell Eco-marathon
Shell Energy Lab is een educatief evenement tijdens Shell Eco-marathon. Tijdens deze wedstrijd gaan 3.000 studenten uit 200 teams van over heel Europa met elkaar de strijd aan met zelfgebouwde, super zuinige auto's die zoveel mogelijk kilometers afleggen op één liter brandstof. De competitie vindt dit jaar voor de vierde en laatste keer plaats in Ahoy en op het stratencircuit in Rotterdam. De volgende marathon vindt plaats in Londen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!