Back Back Nieuws

Shaffyzaal in Felix Meritis na renovatie weer geopend

07 maart 2011
Na een maandenlange ingrijpende renovatie is de Shaffyzaal in Felix Meritis weer geopend. De Shaffyzaal is geschikt voor bijeenkomsten variërend van conferenties, debatten, lezingen, en vergaderingen.

 

Theatrale uitstraling

De zaal heeft na de renovatie een theatrale en tegelijkertijd intieme uitstraling gekregen. Doordat de zaal haar eigen bar heeft, is het bovendien een perfecte ruimte voor informele feestelijke bijeenkomsten, recepties en voor muziek- en kleinkunst optredens.

 

Monumentale zaal is gered

Aan het einde van de voorgaande renovatiefase in Felix Meritis in 2007 werd totaal onverwacht houtzwam gevonden in de meer dan 220 jaar oude balken van het plafond van de Shaffyzaal. In een prettige samenwerking met o.a. het gerenommeerde restauratiebedrijf Kneppers, is in een half jaar tijd de monumentale zaal voor toekomstige generaties gered.

 

Capaciteit is verhoogd

Verder is het prachtige achttiende-eeuwse balkon dat rondom de zaal ligt, nu weer voor publiek toegankelijk, waardoor de capaciteit van de zaal is verhoogd. De ramen hoog boven in de ovale rondgang van het balkon zijn, net als voorheen, geopend voor daglicht (de mogelijkheid tot verduistering is er nog wel). De zaal is bovendien beter geëquipeerd op het gebied van geluid en licht. Grotere evenementen met meer technische eisen kunnen vanaf heden dus ook terecht in de Shaffyzaal.

 

Fotografie: Thomas Schlijper

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!