Sfeervolle kerstmarkt in het Openluchtmuseum Sfeervolle kerstmarkt in het Openluchtmuseum
Back Back Nieuws

Sfeervolle kerstmarkt in het Openluchtmuseum

31 augustus 2022

Een kerstpakket is nog altijd een van de populairste vormen van waardering die een werkgever zijn medewerkers kan geven. En wat is er nou mooier om die medewerkers hun eigen kerstpakket te laten samenstellen tijdens een kerstmarkt in een van de mooiste musea van Nederland? Het kan van 14 tot en met 22 december 2022 in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Paul van Zeist, Hoofd Hospitality en Sales, vertelt wat deze kerstmarkt zo bijzonder maakt.

Het idee voor een sfeervolle kerstmarkt in het Openluchtmuseum bestond al een aantal jaar, maar vanwege de coronabeperkingen kon de eerste markt niet doorgaan en de tweede slechts op een fractie van de totale capaciteit. Dit jaar lijken de voortekenen gunstig en alle voorbereidingen zijn dan ook in volle gang.

Unieke locatie

‘Je hebt natuurlijk al veel langer kerstmarkten,’ begint Paul van Zeist, ‘maar wat deze kerstmarkt zo bijzonder maakt, dat is toch wel de locatie, midden in het Openluchtmuseum. De sfeer van kerst, de lampjes, de geuren en de lekkernijen passen perfect binnen het decor van het museum. We durven gerust te stellen dat we met deze kerstmarkt iets unieks aanbieden, zeker ook omdat bedrijven de kerstmarkt onderdeel kunnen laten zijn van een totaalprogramma binnen het Openluchtmuseum!’

Contactmomenten met collega’s

Van Zeist merkt dat de kantoormarkt door de afgelopen coronaperiode is veranderd. Voor veel bedrijven is hybride of volledig thuiswerken een onderdeel geworden van de dagelijkse kantoorroutine. Er zijn dus veel minder contactmomenten tussen collega’s. ‘Wat is er dan mooier,’ vervolgt van Zeist, ‘om een kerstmarkt aan te grijpen om collega’s in de gelegenheid te stellen elkaar weer eens te zien en onder gezellige omstandigheden te spreken. Glühwein, vuurkorven, gloeilampjes, de hele kerstmarkt ‘ademt’ kerst. Ook biedt het Openluchtmuseum met diverse volledig gefaciliteerde vergaderlocaties in historische gebouwen, zoals Loods Goes, volop gelegenheid om een formeel element aan de dag toe te voegen, zoals een jaarevaluatie. Een tijdslot om de kerstmarkt te bezoeken en je medewerkers een kerstpakket te laten samenstellen, past daar dan perfect in, bijvoorbeeld voorafgaand aan een borrel of het diner dat we hier tot in de puntjes verzorgen. Daarnaast bieden we ook de mogelijkheden van exclusiviteit voor bedrijven.’

Divers assortiment

Het samenstellen van een kerstpakket werkt heel simpel: als bedrijf bepaal je de waarde van het pakket en die wordt uitgedrukt in een aantal muntjes. De medewerkers van het bedrijf kunnen bij diverse kraampjes langs om zelf hun kerstpakket samen te stellen. Omdat ieder bedrijf een tijdslot krijgt, hoeven de medewerkers niet te wachten in de rij om aan de beurt te komen én het geeft de kraamhouders gelegenheid om hun assortiment doorlopend aan te vullen. Het assortiment om het kerstpakket mee samen te stellen is heel divers: van wellnessproducten tot boeken, delicatessen en zuivelproducten van de lokale Zuivelhoeve.

Ontmoetingsplek van verleden en heden

‘De afgelopen jaren is het Openluchtmuseum ook bezig geweest om naar zichzelf te kijken en wederom te bepalen waar wij nu voor staan en wat wij willen en kunnen bijdragen aan de huidige maatschappij’, besluit van Zeist. ‘We zijn tot de conclusie gekomen dat wij als geen ander een verbindende rol hebben tussen het heden en het verleden. Wij zijn ervan overtuigd dat geschiedenis verbindt, dat we van de geschiedenis kunnen leren. Het Openluchtmuseum is een ontmoetingsplek waar het verleden en het heden samenkomen. Vanuit dat uitgangspunt kunnen we een dialoog voeren over wat er in de hedendaagse samenleving speelt. Op die manier hopen wij bij te dragen aan een mooiere en betere wereld. En dat is dan toch een prachtig uitgangspunt om hier een mooie, sfeervolle en gezellige Kerstmarkt te organiseren waarmee wij bedrijven in de gelegenheid stellen om hun waardering aan hun medewerkers te tonen en collega’s elkaar weer eens onder gezellig omstandigheden kunnen ontmoeten.

Tekst: Rob van Hilten

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!