Serious Request dit jaar op vliegbasis TwentheSerious Request dit jaar op vliegbasis Twenthe
Back Back Nieuws

Serious Request dit jaar op vliegbasis Twenthe

16 november 2020

De 3FM actie Serious Request: The Lifeline komt dit jaar weer terug. De actie staat dit jaar geheel in het teken van de coronapandemie. Drie dj-teams komen in actie en gaan in ‘lockdown’ vanaf de voormalige luchtmachtbasis Twenthe.

Coronavirus

Dit jaar wordt er tijdens de actie geld opgehaald voor coronazorg. Radiozender NPO 3FM laat weten dat de actie is opgezet om hulpverleners en zorgmedewerkers te helpen tijdens een periode met een hoge druk op de zorg. De opbrengst gaat dit keer naar het Rode Kruis, dat zich inzet om in Nederland en in het buitenland de druk op de hulpverleners te verlichten met mensen en middelen.

Verloop van de actie

Als vervolg op de actie van vorig jaar, worden er drie duo’s ‘opgesloten’ op Vliegbasis Twenthe. De drie radioduo’s zijn 24/7 in een hangar en lopen daar dagelijks op een loopband. Vorig jaar liepen de teams van de plaats Goes naar Groningen om geld op te halen. De radiomaker-duo’s die dit jaar meedoen zijn: Wijnand Speelman en Rob Janssen, Sander Hoogendoorn en Sophie Hijlkema en Frank van der Lende en Eva Koreman. De actie is van 18 tot en met 24 december; een week voor kerst.

Vliegbasis Twenthe

Vliegbasis Twenthe werd in het verleden gebruikt als luchtmachtbasis van Defensie. Het is al voor de oorlog in gebruik genomen als vliegbasis. Tegenwoordig wordt Vliegbasis Twenthe alleen nog gebruikt voor privé- en zakenvliegtuigen, voor zweefvliegverkeer van de Twentse Zweefvliegclub en voor modelvliegtuigen. In de hangaars staan ook nog vliegtuigen gestald. De Serious Request ‘lockdown’ vindt plaats in één van die hangaars.

Bron: NOS | Beeld: Fondsenwerving.nl 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!