Serene luxe in Landgoed UlvenhartSerene luxe in Landgoed Ulvenhart
Back Back Locaties

Serene luxe in Landgoed Ulvenhart

16 april 2018

Landgoed Ulvenhart is een prachtige verzameling authentieke karakteristieke gebouwen die met ontzag en respect voor de alom aanwezige natuur onder architectuur zijn gebouwd en vormgegeven. Een duidelijke stijl en heldere visie zorgen voor totale eenheid en balans. De Raaf, De Jager & De Gelagkamer, Het Bakhuis, De Vos & De Zolder zijn stuk voor stuk stijlvolle en luxueuze accommodaties waarin vergaderingen, incentives, coaching sessies, trainingen, bruiloften en andere grote of intiemere feestelijkheden kunnen worden georganiseerd.

Recentelijk is de bouw van de Hooimijt voltooid die Landgoed Ulvenhart na 12,5 jaar gestaag uitbreiden nu compleet maakt. Het op de originele hooischuur geïnspireerde gebouw blend naadloos in haar omgeving en heeft een geheel eigen bestemming. De hooimijt biedt de mogelijkheid te overnachten en vanuit de professioneel ingerichte keuken in de kelder kunnen alle gebouwen op het landgoed worden voorzien van verantwoorde, biologische culinaire hoogstanden, veelal met ingrediënten uit de eigen moestuin. De officiële opening heeft recentelijk plaatsgevonden.

Tot jezelf komen

Landgoed Ulvenhart is een vernieuwend concept voor diverse zakelijke bijeenkomsten. Op deze inspirerende plek kun je nieuwe inzichten vergaren en ontstaan op organische wijze nieuwe vormen en verhoudingen.

‘Ik wilde stap voor stap, op (financieel) verantwoorde wijze een plek creëren waar harmonie heerst en waar je verbonden bent met de natuur’ aldus Bart Welten. De eeuwenoude boom die fier en centraal op het landgoed staat geeft je het besef van tijdloosheid en de continue beweging van de natuur. ‘Zo is het altijd geweest, zo is het nu en zo zal het altijd zijn’. Er heerst rust en vertrouwen en we zijn er volledig op ingericht om te komen tot de kern van je bedrijf en je eigen persoonlijke kern. Waarom doen we wat we doen is een vraag die hier beantwoord kan worden. Alle overbodige opschmuk is achterwege gelaten. De inrichting is sober maar comfortabel en luxe zodat niets afleidt van de missie.

We kunnen vlot schakelen en elke ruimte ombouwen naar wens en behoefte van de groep. Omdat Landgoed Ulvenhart geen openbare horecagelegenheid is het besloten terrein exclusief gereserveerd voor jouw club mensen en specifieke doeleinden.

Ulvenhart Academy

Na 12, 5 jaar de focus op de ‘hardware’ te hebben gericht is met de vervolmaking van de gebouwen nu de tijd aangebroken om te richten op de ‘software’ van onze onderneming. Huidige tijden zijn hectisch en druk en daar worden we onrustig van. Wat zitten we elkaar en onszelf soms in de weg. Die onrust remt processen af en houdt de natuurlijke stromingen tegen. Het belemmert onze vrijheid en vermogen te genieten. Zaken die juist zo ontzettend nodig zijn voor persoonlijke ontwikkeling en het leiden van een vervullend leven.

Hoe beter mensen in hun vel zitten hoe beter ze presteren. Door middel van aloude technieken als bijvoorbeeld Stemklanksessies en Paarden- Spiegelen kom je tot nieuwe ontdekkingen in jezelf en in elkaar. We zorgen voor een optimale beleving om op verder te kunnen borduren en zijn ondersteunend aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Door bijvoorbeeld samen te wandelen en op ambachtelijke wijze brood te bakken creëren we openheid en transparantie in een groep en daarmee wordt ruimte gegeven aan talenten en groei.

Iedereen is van harte uitgenodigd hierheen te komen. De inhoud van een dag en doelstellingen geef je zelf samen met ons vorm. Wij van Landgoed Ulvenhart faciliteren het proces wat je met elkaar aangaat.

Ulvenhart Klassiek

Iedere tweede zondag van de maand bieden we Young Talent (pianisten, vioolspelers, zangers en zangeressen) van het conservatorium een podium en organiseren we klassieke concerten voor liefhebbers en andere geïnteresseerden. Iedere laatste donderdag van de maand is er Ulvenhart DinerConcert. Een concert met aansluitend een heerlijk diner. Gasten genieten in stijl van klassieke muziek en onze koks doen hun uiterste best er op culinaire wijze iets heel moois van te maken.

Ik leef mijn droom, aldus Bart. Met de voltooiing van het laatste gebouw de Hooimijt is een periode afgesloten en tegelijkertijd een nieuw era ingeluid. Toen ik in 1996 tegen de uit 1557 daterende herberg aanliep besefte ik meteen dat ik hier wilde wonen. Als ondernemer heb ik mijn hart gevolgd en ben de zoektocht naar mijn eigen intrinsieke motivatie aangegaan. Ik heb de verlangens in mij aandacht gegeven en me opengesteld. Op die manier zijn kansen gekomen en opende zich wegen. Steun kwam uit diverse hoeken op gang om dit te kunnen realiseren. Ik ben initiatiefnemer maar dit Ulvenhart is het resultaat van samenwerken met heel veel mensen die eenzelfde visie delen en elkaar ondersteunen. Hier en nu heb ik het gevoel eindelijk met mijn zielsbestemming aan de slag te zijn.

Door > Nathalie Schalke

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!