Schoonheid en ontroering bij Introdans Schoonheid en ontroering bij Introdans
Back Back Nieuws

Schoonheid en ontroering bij Introdans

14 mei 2019

Het programma 2019/20 van Introdans is bekend. Voor het aankomende dansseizoen selecteerde artistiek directeur Roel Voorintholt nieuwe voorstellingen met modern balletrepertoire. Ook biedt het gezelschap workshops en andere activiteiten op het vlak van cultuureducatie en talentontwikkeling. Choreografen Cayetano Soto, David Middendorp en Jorge Pérez Martínez creëren nieuwe werken en Introdans danst Nederlandse premières van onder andere Sidi Larbi Cherkaoui, Robert Battle, Fernando Melo, Jennifer Muller en Meritxell Barberá & Inma García.

Het seizoen start in september met een herdenking van 75 jaar Slag om Arnhem. Ter ere hiervan danst Introdans twee voorstellingen: het krachtige, energieke programma THE BATTLE en de coming of (a certain) age voorstelling EVACUÉ. In oktober is sport de inspiratiebron voor GRUPO SPORTIVO. Begin 2020 eert het Arnhemse gezelschap zijn nauwe band met choreograaf Lucinda Childs: rondom haar 80ste verjaardag brengt Introdans de mooiste werken uit haar uitgebreide oeuvre op de planken met ICOON. Tegelijkertijd reist de familievoorstelling GEK GEZICHT langs de theaters, een hilarische voorstelling die choreografen Alexander Ekman en David Middendorp in het zonnetje zet. Met kerst en aan het einde van het seizoen stralen traditiegetrouw beide ensembles samen op toneel tijdens KERSTGALA en END OF SEASON.

Samenwerking

Introdans werkt graag met verschillende partners samen. Steeds meer mooie projecten vloeien voort uit de Lauwersgracht Alliantie, de samenwerking tussen Toneelgroep Oostpool, Musis & Stadstheater Arnhem en Het Gelders Orkest. De locatievoorstelling EVACUÉ in samenwerking met Toneelgroep Oostpool is daar een voorbeeld van. Maar ook is er bij een deel van de voorstellingen van ICOON live begeleiding door HGO. Ook op andere niveaus werkt het gezelschap regelmatig samen. Zo dansen de dansers wederom met uiteenlopende gastdansers uit verschillende lagen van de samenleving. In seizoen 2019/20 maakt Introdans samen met De Onderwijsspecialisten een voorstelling met leerlingen uit het speciaal onderwijs en vervolgt de tournee van Roze Cast, de voorstelling met aandacht voor seniore lhbt-ers in samenwerking met SWOA.

Naast de voorstellingen in de Nederlandse theaters reist Introdans in seizoen 2019/20 onder andere naar België, Duitsland, Frankrijk, Rusland en Thailand.

Fotocredits > Pieter Henket

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!