Schieten met stoom en treintrekken tijdens Techlab XLSchieten met stoom en treintrekken tijdens Techlab XL
Back Back Nieuws

Schieten met stoom en treintrekken tijdens Techlab XL

03 oktober 2022

Altijd al willen weten hoe het spoor eigenlijk werkt? Wat er allemaal nodig is om een trein te laten rijden? Tijdens het evenement Techlab XL staat het hele Spoorwegmuseum in het teken van de techniek achter de trein. Daarvoor moeten wel de handen uit de mouwen! Met allerlei spannende demonstraties en uitdagende proeven ontdek je de geheimen achter de werking van de trein. Ga aan de slag en probeer alles uit rond de thema’s stoom, stroom, weerstand en wielen.

Werkstations

Het ziet er heel vanzelfsprekend uit, een rijdende trein. Hij heeft wielen, krijgt elektriciteit via de bovenleiding en rijdt op rails. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? Het Spoorwegmuseum opende in 2017 het Techlab waar je, door het doen van allerlei proefjes, alles zelf kan ontdekken. Tijdens het evenement Techlab XL doen we er nog een schepje bovenop. Door het hele museum vind je verschillende grote werkstations waar je volop experimenten kan uitvoeren. Lukt het jou bijvoorbeeld om iets weg te schieten met behulp van stoom of luchtdruk?

Treintrekken

Treinen zijn enorm zwaar, er is dus veel kracht nodig om hem in beweging te krijgen. Zou jij dit in je eentje voor elkaar kunnen krijgen? We zetten een trein voor je klaar zodat jij hem van zijn plek kan trekken. Lukt het je niet zelf, dan proberen we het met z’n allen!

Techlab XL
22 tot en met 30 oktober 2022

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!