Schaatsbaan Rotterdam zorgt spontaan voor winterkriebels Schaatsbaan Rotterdam zorgt spontaan voor winterkriebels
Back Back Locaties

Schaatsbaan Rotterdam zorgt spontaan voor winterkriebels

03 oktober 2022

Bij het team van Schaatsbaan Rotterdam is het aftellen naar de maand november begonnen en daarin staan ze zeker niet alleen. Zowel de beginnende als gevorderde schaatsers kijken uit naar vele uurtjes ijspret op de unieke ijsbaan met een tunnel van 400 meter inclusief een schitterende en sfeervolle regenboogverlichting. ‘Dat is absoluut onze eyecatcher’, aldus Phebe ten Cate. Maar dat is nog niet alles. Zo hebben al vele bezoekers, onder meer tijdens talloze bedrijfsuitjes, ontdekt hoe leuk en laagdrempelig curling is. Daaromheen kunnen complete arrangementen op maat worden samengesteld tot wel 500 personen. De opties zijn bijna grenzeloos. De totale capaciteit voor het hele festivalterrein ligt rond de 1500 bezoekers.

Start

Zonder Schaatsbaan Rotterdam zou de winterperiode in de Maasstad incompleet voelen. Gelukkig is het complex van hockeyvereniging Leonidas aan het Toepad 95 dus van 26 november tot 3 maart 2023 weer ingericht als festivalterrein en dat nu voor de tiende keer. Begin november is het eerste ijs al gereed om de eerste (bedrijfs) arrangementen te kunnen opstarten en dat is hard nodig ook. Phebe: ‘Onze mailbox stroomt al vol met aanvragen vanuit het bedrijfsleven en ook in de stad hoor je dat veel mensen blij zijn dat Schaatsbaan Rotterdam er weer komt.’ Het tienjarig jubileum is reden om voor de officiële opening extra uit te pakken. ‘Op de openingsavond hebben we onder meer een grote lichtshow en burgemeester Ahmed Aboutaleb zal ook aanwezig zijn’, verklapt Phebe.

Bijzondere beleving

Wat Schaatsbaan Rotterdam ook een trekpleister maakt is de optie om de zijkanten van de tunneloverkapping, als het weer het toelaat, te openen. Op die manier heb je de bijzondere beleving van buitenschaatsen met de voordelen van indoorschaatsen. Want hoewel Schaatsbaan Rotterdam meer en meer bekendheid geniet voor een leuke avond of middag uit en ook steeds meer als uitstapje voor een romantische date, weten ook de fanatieke hardrijders het Rotterdamse ijspaleisje te waarderen. ‘We hebben speciaal voor hen ook het dagelijkse noren-uurtje voordat de andere bezoekers, zoals gezinnen en schoolklassen, ook welkom zijn.’ Om alles behapbaar te maken en te houden, wordt wederom gewerkt met tijdsloten.

Creatieve arrangementen

Curling mag dan in Nederland een kleine sport zijn, maar hier kan zomaar verandering in komen. Phebe: ‘De sport is heel laagdrempelig. Een perfecte ijsbreker die zorgt voor veel lachende gezichten en ideaal voor een teamuitje. We kunnen onze arrangementen helemaal op maat samenstellen en denken graag op creatieve wijze mee om jou evenement op de kaart te zetten. Denk aan diner op het ijs of het uitstellen van je producten langs de baan en laat iedereen er een rondje langs schaatsen om maar eens iets te noemen.’   

Horeca

De catering speelt natuurlijk ook een belangrijke rol bij het samenstellen van arrangement.  Bij Schaatsbaan Rotterdam gaan ze zeker niet over één nacht ijs. Phebe: ‘We hebben een groot, verwarmd(!), kleurrijk restaurant. Voor dit jaar zijn we ook een samenwerking aangegaan met een bekende tv-chef.’ Een aparte bar, De Kas, en een sfeervol Winterplein met picknicktafels maken ook deel uit van het omvangrijke terrein.

Ambitie

‘Stilstand is achteruitgang’, luidt een bekend gezegde. Bij Schaatsbaan Rotterdam zijn ze het daar helemaal mee eens. ‘We willen het ieder jaar weer iets beter doen. Zo hebben we in 2021 onze hele huisstijl aangepast en werken onze ijsmeesters eraan om ook de 400 meterbaan kwalitatief steeds beter te maken.’ Mooie en realistische ambities voor de toekomst zijn er bij Schaatsbaan Rotterdam zeker ook. Drie maanden winters plezier is gaaf, maar de wens om langer open te zijn, is groot. Op de huidige plek is dat echter een mission impossible, want ook het hockey bij Leonidas gaat door. ‘Er lopen gesprekken met de gemeente Rotterdam voor een nieuwe locatie. Een voordeel is dat je dan niet vast zit aan een einddatum. Onze formule kopiëren en uitrollen naar andere plaatsen is ook een toekomstwens. We merken dat er voor ons concept veel interesse is’, besluit Phebe.    

Tekst: Johan van Dien

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!