Sandton Hotel de Roskam aan de voet van de Posbank: een gezonde keuzeSandton Hotel de Roskam aan de voet van de Posbank: een gezonde keuze
Back Back Locaties

Sandton Hotel de Roskam aan de voet van de Posbank: een gezonde keuze

21 november 2017

Zoals de eeuwen oude bossen, heuvels en zandverstuivingen verbonden zijn aan nationaal park De Veluwezoom, zo is Sandton Hotel De Roskam al eeuwenlang verbonden aan Rheden. 'De Roskam', zoals het karakteristieke hotel in de volksmond genoemd wordt, is een begrip in de regio Arnhem en op de Veluwe. De wortels van het vriendelijke huiskamerhotel aan de voet van het bekende uitzichtpunt de Posbank, gaan terug tot 1634.

De Roskam was toen een herberg aan een zandweg, die fungeerde als belangrijke handels- en doorgangsroute. Reizigers van heinde en verre spanden er hun koets uit, brachten de paarden naar de stal en genoten er van een goede maaltijd, een nachtrust en van de verhalen van andere reizigers bij het haardvuur. Stof voor anekdotes was er altijd genoeg; zelfs de internationale meester spionne Mata Hari bracht een tijd door in De Roskam.

Huiskamersfeer in chalethotel

Tegenwoordig is Sandton Hotel De Roskam een modern hotel, met een congrescentrum en kamers die voorzien zijn van alle faciliteiten en voorzieningen die de gast zich kan wensen. Maar de sfeer van vervlogen tijden hangt er ook nog onmiskenbaar. Het huidige hotel is een eeuw geleden ontworpen door Jos Cuijpers, telg uit een beroemde architectenfamilie. De chalet stijl, die in die tijd in zwang was, geeft De Roskam cachet en allure. De sfeer in het hotel, vooral in de lounge en serre, is ongedwongen, alsof je in een huiskamer vertoeft.

Nieuwe vergaderconcepten

De Roskam is sinds een decennium onderdeel van de hotelcollectie Sandton. Deze jonge collectie staat bekend om z'n hoge service en gastvrijheid en om de karakteristieke panden, veelal in een natuurlijke, groene omgeving of juist midden in een stadscentrum. De Roskam bevindt zich op een uniek punt: aan de voet van de Posbank, het bekendste uitkijkpunt van de Veluwe. Mede door de ligging kan De Roskam prima inspelen op de veranderde vraag vanuit de markt. 'Het concept 'vergaderen' is de afgelopen jaren flink veranderd', signaleert Anouk Timmer, Account Manager van Sandton. 'Bedrijven willen afwisseling. Ze zijn op zoek naar een bijzondere beleving'.

De Roskam biedt beide. Eén stap buiten de deur en je staat al in de overweldigende natuur. Een workshop schapen drijven, valkenieren, honden fluisteren of paarden mennen kan op de uitgestrekte en weidse velden, bij een boerenbedrijf aan de overkant van de straat. De natuur, de rust en de frisse lucht zorgen ervoor dat veel topsporters de weg naar Sandton hotel de Roskam weten te vinden. Clubs uit het betaalde voetbal, zoals Go Ahead Eagles, starten er hun voorbereiding op het seizoen. De Oranje Leeuwinnen legden er in hun trainingskamp de basis voor het succesvolle EK afgelopen zomer.

De Roskam heeft een link met sport en vitaliteit

De Roskam heeft een duidelijke link met sport en vitaliteit. De Posbank bedrijvenloop start en finisht in het hotel. In samenwerking met het bedrijf Sportieve Evenementen organiseert De Roskam voor relaties fiets clinics, stepraces, boogschieten, klootschieten of een wandeling onder leiding van een boswachter. Anouk Timmer: 'We ontwikkelen daarnaast momenteel een omvangrijk vitaliteitsprogramma. Een voorbeeld daarvan is onze samenwerking met oud topsporter Marko Koers. Marko heeft een fris concept ontwikkeld, dat parallellen legt tussen werken op topniveau en het bedrijven van topsport. Daarnaast stimuleren we andere vitaliteitsconcepten; de lunch nuttigen in de vorm van een picknick op de Posbank of workshops tai chi en yoga. Ook peilen we de interesse bij bedrijven voor staand vergaderen. Allemaal out of the box concepten die de beleving en het rendement van een vergadering verhogen.'

Over vergaderen gesproken: Sandton Hotel De Roskam telt 15 vergaderzalen, in capaciteit variërend van 10 tot 300 personen. Geen dertien in een dozijn zalen, maar smaakvolle ruimtes, waarin de buitenwereld naar binnen is gehaald: overal stroomt het daglicht rijkelijk naar binnen door de grote raampartijen. Het interieur geeft de verbinding weer die De Roskam van oudsher heeft met de omgeving: een levensgrote wandfoto in een vergaderzaal toont de wijnranken van Domein Hof te Dieren, één van de wijnleveranciers.

Het hotel telt 59 kamers: 44 recentelijk gestylde kamers in de moderne vleugel en 15 sfeervolle kamers in het karakteristieke gebouw in chalet stijl. Op elke kamer hebben de gasten via een terras of een balkon verbinding met de natuur. Een welness centre, met fitness, sauna en infrarood cabines  completeren een aangenaam verblijf.

Het culinaire product matcht met vitaliteitsprogramma

Restaurant Grand Bistro 1688 is gelegen in de gerestaureerde hoeve naast het hotel. De koks bereiden de gerechten voornamelijk met streekproducten van lokale leveranciers. Want het culinaire product sluit aan bij het vitaliteitsprogramma van De Roskam: gezonde, eerlijke en natuurlijk bereide producten. Anouk Timmer: 'Voor de duidelijkheid: het is prima als gasten bier en bitterballen wensen, maar we bieden daarnaast altijd een gezond alternatief, zodat er keuze is.' Zo matcht het culinaire product met de andere vitaliteitsconcepten. Dat maakt Sandton Hotel De Roskam tot een gezonde keuze...

Door > Jan Jacobs

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!