Back Back Nieuws

Samenwerking Van Nelle Ontwerpfabriek & Hulskamp: 'Van Nelle Ontwerpfabriek 3.0'

15 februari 2013
Hulskamp Audiovisueel is de nieuwe partner van de Van Nelle Ontwerpfabriek en levert voortaan alle benodigdheden voor de evenementen en bijeenkomsten die er worden georganiseerd. Van vergadering tot groot internationaal congres met tolkencabines, stemmen met smartphones of tablets, twitterapplicaties. Medio maart wordt tevens een narrowcasting systeem geïnstalleerd en in de zomer worden alle 600 conventionele theaterspots vervangen door LED. Hulskamp Audiovisueel heeft alle vaste audiovisuele materialen geleverd en zorgt voor aanvullende apparatuur en technici indien dat nodig is.

Scherpere tarieven door investering
De Van Nelle Ontwerpfabriek heeft zelf een fikse investering gedaan in nieuwe AV installaties in de evenementenruimtes. Hierdoor is meer techniek standaard aanwezig en heeft ‘Van Nelle’ de huur van de ruimtes kunnen verscherpen.

Toename behoefte interactieve applicaties
‘De tijd dat een evenement alleen bestond uit ‘zenden’ is definitief voorbij’, aldus Sanneke de Graaf, commercieel manager van de Van Nelle Ontwerpfabriek exploitatie. De behoefte aan interactie tussen sprekers, gasten, opdrachtgever en natuurlijk ook de buitenwereld tijdens een evenement groeit explosief. Evenementen worden hier, mits goed gebruikt, beter en eerlijker door. De organisatie krijgt immers al tijdens het evenement feedback.

Sanneke: ‘Neem bijvoorbeeld het duurzaamheidsevenement ‘Rio aan de Maas’ dat plaatsvond bij ons. Het was de gehele dag trending topic op Twitter. Op die manier werden naast de tweeduizend bezoekers nog eens 1,1 miljoen mensen online bereikt.’ Hulskamp Audiovisueel is trendsetter op dit gebied. En dat merkt de ‘Van Nelle’; in de eerste zes weken hebben ze al veel complimenten ontvangen van opdrachtgevers. Ook hebben ‘Van Nelle’ en Hulskamp Audiovisueel al begin dit jaar samen een groot en technisch gecompliceerd internationaal congres naar de locatie weten te halen.

Meerwaarde voor onze opdrachtgevers
Henk van Maanen, samen met Hans Baggerman eigenaar van de Van Nelle Ontwerpfabriek Exploitatie: ‘Toen Julian en Ben van Hulskamp hun visie op de Van Nelle Ontwerpfabriek presenteerden moest ik al na 3 minuten een traan wegpinken. De mannen hadden een fantastische video-impressie gemaakt van ons bedrijf op het nummer ‘Proud’ van Heather Small, bekend van de Olympische Spelen in Londen. De afdeling content creation had alles uit de kast getrokken! Meteen besefte ik me dat we met Hulskamp op AV gebied nog meer waarde kunnen toevoegen voor onze opdrachtgevers. Een partij die voelt wat een opdrachtgever nodig heeft om te scoren met een evenement en daar ook nog de goede spulletjes voor in huis heeft.'

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!