Samenwerking Panasonic en Eye FilmmuseumSamenwerking Panasonic en Eye Filmmuseum
Back Back Nieuws

Samenwerking Panasonic en Eye Filmmuseum

15 juni 2018

Eye Filmmuseum en Panasonic hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. De elektronicagigant is exclusief leverancier van visuele oplossingen voor evenementen in Eye. Met Panasonic als technologiepartner kunnen bezoekers van Eye op nog meer kwaliteit rekenen.

De stap naar samenwerking tussen Panasonic en Eye Filmmuseum is een logische: beiden streven naar een zo hoog mogelijke beeldkwaliteit. Eye vertoont films uit alle genres: van klassiekers en kaskrakers tot cultfilms, vaak afkomstig uit de eigen, rijke filmcollectie. Iedere dag staat het spectaculaire gebouw aan het IJ open voor iedereen die van film houdt. Vier zalen met de nieuwste projectietechnologie├źn, een grote expositieruimte met spraakmakende tentoonstellingen, een educatieve verdieping, een shop en een bar-restaurant heten de bezoeker welkom. Regelmatig is Eye ook gastheer van grote evenementen, zaalhuur en festivals.

Bezoekers trakteren op nog meer kwaliteit

Sandra den Hamer, directeur Eye Filmmuseum: 'Panasonic is wereldwijd een van de grootste producenten van elektronica; prachtig om zo'n bedrijf aan boord te hebben. Met behulp van de technologie van Panasonic willen we de bezoekers op nog meer kwaliteit trakteren en ze een unieke ervaring bieden. Met hen kunnen we de hoge verwachtingen zeker waarmaken.'

'Panasonic is trots om de technologiepartner van Eye te zijn en zo bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van het filmmuseum,' aldus Karl Everaert, Country Manager Panasonic Business. 'Wij kijken uit naar deze langdurige samenwerking waarbij we Eye technologisch ondersteunen. Gezamenlijk bekijken we hoe onze nieuwe technologie kan bijdragen aan een nog betere beleving voor de bezoekers.'

Over Eye Filmmuseum

Eye is het nationale huis van de cinema, het enige museum voor de film en de kunst van het bewegend beeld in Nederland. Eye functioneert als schatbewaarder en gids voor iedereen die anders naar film wil leren kijken, zowel vanuit het verleden als het heden. Vanuit steeds veranderend perspectief belicht het museum de film als kunst, amusement en deel van de digitale beeldcultuur, met aandacht voor maatschappelijke vraagstukken en ontwikkelingen buiten de mainstream. Sinds 2012 is Eye gevestigd in een iconisch gebouw aan de IJ-oever in Amsterdam-Noord. Het museum beschikt over vier filmzalen, een grote tentoonstellingsruimte, een Collectiecentrum met restauratieateliers en een bar-restaurant met uitzicht op het IJ.

Fotobijschrift > Hester Barkey Wolf (Head of Development, Eye Filmmuseum), Karl Everaert (Country Manager, Panasonic Business), Sandra den Hamer (Directeur, Eye Filmmuseum), Ben Moors (Project Sales Manager Benelux, Panasonic Visual Solutions) en Tamsin Campbell (Corporate Partnerships, Eye Filmmuseum) 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!