Samenwerkende theaters Limburg lanceren theaterdichtbij.nlSamenwerkende theaters Limburg lanceren theaterdichtbij.nl
Back Back Nieuws

Samenwerkende theaters Limburg lanceren theaterdichtbij.nl

01 oktober 2019

Er is altijd een aantrekkelijke theatervoorstelling bij jou in de buurt. Dat is de belofte van een baanbrekend samenwerkingsproject van vijf Noord- en Midden-Limburgse theaters. Met hun gezamenlijke website theaterdichtbij.nl ontsluiten deze theaters sinds vandaag maar liefst 400 voorstellingen die in de regio te zien zijn.

Creëren toegankelijker theateraanbod

Een uniek project krijgt deze week vorm in de theaterwereld van Noord- en Midden-Limburg. Sinds een jaar wordt er achter de schermen van De Maaspoort Theater en Events (Venlo), DOK6 Theater (Panningen), Munttheater (Weert), Theaterhotel de Oranjerie (Roermond) en Schouwburg Venray intensief samengewerkt op uiteenlopende gebieden. Het doel van deze samenwerking, die ondersteund wordt door de Provincie Limburg, is het creëren van een toegankelijker en nog aantrekkelijker theateraanbod voor de regio.

Stichting TheaterDichtbij 

In mei dit jaar is door de vijf initiatiefnemers Stichting TheaterDichtbij opgericht. Binnen dit samenwerkingsverband wordt nauw met elkaar opgetrokken om de beste programmering in huis te halen en deze onder een gemeenschappelijk merk naar buiten te brengen. De uiteindelijke winnaar van deze initiatieven moeten de theaterbezoekers zijn, bestaand én nieuw. Zij zullen namelijk makkelijker hun keuze kunnen maken uit het rijke aanbod.

Meer dan 400 professionele voorstellingen 

Met de lancering van theaterdichtbij.nl is de samenwerking voor het eerst voor een breder publiek zichtbaar. Op theaterdichtbij.nl zijn meer dan 400 professionele voorstellingen van de vijf theaters bij elkaar gebracht. De bezoeker kan eenvoudig zoeken in het ruime aanbod bij hem in de buurt. Het streven is om theaterdichtbij.nl de komende jaren nog verder uit te breiden met informatie, inspiratie en bestelgemak.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!