Sam Hilkens: 'Het mooiste wat er is, dat mensen bij het aantrekken van hun jas zeggen: het was fantastisch.'Sam Hilkens: 'Het mooiste wat er is, dat mensen bij het aantrekken van hun jas zeggen: het was fantastisch.'
Back Back Interview

Sam Hilkens: 'Het mooiste wat er is, dat mensen bij het aantrekken van hun jas zeggen: het was fantastisch.'

14 januari 2019

Benieuwd naar de verhalen van branchegenoten? Waar halen zij hun inspiratie vandaan? Wat was hun grootste blunder? En welke gouden tip willen ze delen? De rubriek Eventpersonality geeft een kijkje in het leven van vakgenoten. Maak deze week kennis met Sam Hilkens van The Dylan Amsterdam.

Wie ben je, vertel wat meer over jezelf

Ik ben Sam. 29 jaar. Ik ben nu zes jaar fulltime in dienst van The Dylan. 10 jaar geleden al ingestapt als stagiair hotelschool Den Haag, verder gaan studeren en later officieel in dienst gekomen. Ik woon in Amsterdam Oost, heb daar een huis gekocht samen met mijn vriendin. Ik kom oorspronkelijk uit Ouderkerk aan de Amstel. Hobby’s? Eten en drinken. Dat kán bijna niet anders in deze branche. Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt.

Wat doe je als F&B manager voor The Dylan?

Het werk is veelzijdig. Ik ben overal aanwezig, werk ‘op de vloer’, de brasserie en het restaurant, in onze banqueting zalen en function rooms. Ik geef het personeelsbeleid vorm, ben actief met aannamebeleid en ben bezig met de administratieve zaken, ook dát is onderdeel van mijn werk. Ik spreid mijn uren over kantoor, hotel/zalen en restaurants. Ik geef leiding aan plusminus 30 mensen, een leuke club.

Wat is jouw F&B handtekening?

Banqueting Sales is verantwoordelijk voor het eerste contact met een opdrachtgever. Afhankelijk van de grootte of complexiteit van de aanvraag schakelen zij in het offerte traject al met mij. Een bruiloft of groot evenement? Dán ben ik altijd direct betrokken om te adviseren of mee te denken. Soms moet ik mensen behoeden voor teleurstellingen vanuit ervaring. Maar geloof maar dat wij goed weten wat praktisch en functioneel bij ons het beste mogelijk is. Veel is buigbaar of rekbaar. Het optreden als gastheer gaat me goed af. En het vóór-zijn van eventuele problemen. Ik let op emoties op gezichten en ben graag gedurende het evenement in contact met de opdrachtgever. Het mooiste wat er is, dat mensen bij het aantrekken van hun jas zeggen: ‘het was fantastisch’. Er bestaat voor ons geen ander doel.

Waar loop jij warm voor?

We zijn een ontzettend mooie bruiloft locatie en de binnentuin is daar ultiem geschikt voor. Voor mensen de mooiste dag van hun leven verzorgen blijft spannend en uitdagend. Maar wanneer het hele hotel door een bedrijf wordt afgehuurd, dán kan alles anders. De indeling, álles!  Of evenementen waarbij voor 400 man door het hele gebouw een walking diner geserveerd wordt. Allemaal leuke opdrachten. Voordeel van dat je een relatief klein hotel bent is dat je met iedere collega persoonlijk kan schakelen.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Dat is best lastig. Hoe vaak beland je in een (privé) zaal van een concurrerend hotel? Inspiratie voor vernieuwing haal ik uit de bladen of via mensen die je spreekt vanuit andere hotels. Je kunt soms dingen vertalen uit restaurants die goed werken, qua sfeer. Of wanneer je werkt in thema’s, dan viert inspiratie hoogtij. Ter promotie van ons restaurant bijvoorbeeld hebben we de sfeer van Chinees nieuwjaar in huis gehaald. Dat zijn leuke dingen om mee bezig te zijn. Ik vind het leuk om te zien wat er gebeurt in de wereld. En dat meenemen naar je hotel. Wij willen onderscheidend zijn. Zijn dag in dag uit met innovatie bezig. Dat zie je terug in de samenstelling van ons menu.

De geschiedenis is trouwens ook best een behoorlijke bron van inspiratie. Wist je dat Rembrandt van Rijn hier als productie assistent werkte toen The Dylan nog een theater was? En daar zijn nog mooie schetsen van zijn hand van!

Wat is je droom?

Ik ben nog best jong en zit hier al een tijdje maar ik verwacht dat ik nog genoeg progressie kan maken. Ik zou het heel tof vinden om ooit een horecaproject vanaf het begin op te zetten. Maar wel van een bepaalde standaard. Die kan ik niet zo makkelijk gedag meer zeggen na The Dylan.

Gouden tip

Wij hebben nu bijna twintig jaar ervaring en zullen er alles aan doen er voor te zorgen dat elk evenement een succes wordt. Vertrouw op onze expertise.

Door > Lilian Kuerten

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!