'Salacia' Neptunus' nieuwste innovatie'Salacia' Neptunus' nieuwste innovatie
Back Back Nieuws

'Salacia' Neptunus' nieuwste innovatie

30 juli 2017

De nieuwste innovatie van Neptunus, genaamd Salacia, is tijdens het eerste weekend van Tomorrowland door tienduizenden festivalgangers ingewijd. De specialist in tenten voor evenementen en demontabel bouwen plaatste een volledig ronde structuur (360°) op drijvende pontons in de ‘Garden of Madness’. Uniek in zijn soort en speciaal voor deze editie van Tomorrowland ontworpen, dat dit jaar “Amicorum Spectaculum – Magic will happen” als thema voert. 

Salacia

 

De ‘Garden of Madness’ ziet er met een hoogte van ruim 12 meter en een overspanning van 40 meter bijna futuristisch uit. “We zijn enorm trots dat deze volledig ronde structuur voor het eerst op Tomorrowland wordt gebouwd,” vertelt Dorrie Eilers, directeur van Neptunus. “Onze R&D-afdeling is continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten en het doorontwikkelen van bestaande producten. Soms worden innovaties voortgestuwd door onze klanten, zo ook nu. Na een aantal jaren wilde Tomorrowland iets nieuws, iets wat nog nooit eerder is gebouwd. Dit was natuurlijk een uitdaging die we graag aangingen. Na een aantal creatieve sessies zijn we tot deze volledig ronde structuur gekomen, iets wat bouwtechnisch geen gemakkelijke opgave is. Een mooie toevoeging aan onze productrange in ons 80e jubileumjaar.” 

 

Multifunctioneel inzetbaar De Salacia – een toevoeging aan de Evolution serie – is een echte eyecatcher voor ieder evenement en multifunctioneel inzetbaar. Met een doorsnede én een vrije overspanning van 30 meter kan de Salacia rondom uitgebreid worden met een overstek van 5 meter. De hoogte is variabel tussen de 8 en 12 meter. De structuur kan rondom open blijven of met wandpanelen en/of glaspanelen worden dichtgebouwd. De (dak)constructie wordt hydraulisch gelift en kan daardoor razendsnel gebouwd kan worden. Daarbij kan de Salacia ook halfrond (180°) worden geplaatst aan een bestaande accommodatie van het type ‘Evolution’. 

Meerdere areas gebouwd 

 

De vernieuwde ‘Garden of Madness’ is niet de enige area, ook de ‘Freedom’-stage komt van de hand van Neptunus. De danstempel (Evolution) van 50 x 70 meter werd voorzien van een interne verdiepingsvloer in U-vorm voor ideaal zicht op de DJ-booth. Naast deze twee area’s bouwde Neptunus – net als andere jaren –de ‘Galeria Tripledecker’ als Main Comfort VIP-area. De etagehal van 2.400 m² vierkante meter kenmerkt zich door de drie verdiepingen en unieke dakconstructie en geeft een fantastisch uitzicht op de Mainstage. Tenslotte bouwde Neptunus nog de LEAF (Stage 10), een loungebar die ook op het water drijft, voorzien van twee ponton-looppaden naar de oevers. 

 

Over Neptunus 

 

Neptunus is specialist in demontabel bouwen. Van tenten voor evenementen en demontabele gebouwen voor uiteenlopende toepassingen zoals supermarkten, sporthallen, airportterminals en congreshallen. Eigenlijk overal waar ruimte nodig is. Het familiebedrijf werd in 1937 opgericht en bestaat in 2017 heeft naast de hoofdvestiging in Kessel vestigingen in België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Engeland en Polen. In totaal heeft Neptunus ruim 270 medewerkers in dienst. Foto’s: © Tomorrowland

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!