Back Back Nieuws

's Nachts in actie voor Artsen zonder Grenzen

17 maart 2016
In de nacht van 30 september 2016 vormt het Amsterdamse Bos voor het tweede jaar op rij het toneel voor een bijzonder evenement; de Survival Games. 40 teams bestaande uit 4 teamleden kunnen een 12-uur durende challenge aangaan waarbij ze een beroep moeten doen op hun fysieke én mentale kracht. De 160 deelnemers gaan deze uitdaging niet alleen voor zichzelf aan: met hun deelname aan de Survival Games halen zij geld op voor de medische hulporganisatie Artsen zonder Grenzen. Inschrijven kan vanaf vandaag via sportersinactie.nl.
 
Actie in het donker
Van 9 uur ’s avonds tot 9 uur de volgende ochtend word je geconfronteerd met onverwachte, spannende uitdagingen, vergelijkbaar met die waar Artsen zonder Grenzen hulpverleners mee te maken hebben. Daarnaast word je ook fysiek op de proef gesteld. Reken op flinke afstanden (hard) lopen en fietsen met als bijzondere uitdaging dat je je weg moet vinden in de duisternis van het Amsterdamse Bos.
 
De challenge
De uitdaging in het kort: de regio Amsterdam wordt getroffen door een onbekend virus en in quarantaine geplaatst. Aan de hand van een serie opdrachten is het aan de teams om onder andere slachtoffers te helpen, constructies te bouwen en alle ontstane problemen creatief op te lossen. De teams bepalen zelf de volgorde waarin de opdrachten worden uitgevoerd strategisch denken, snel handelen en goede samenwerking is dus cruciaal. Daarbij worden de teams ook nog eens geconfronteerd met onverwachte gebeurtenissen. Kortom, de Survival Games geven een indruk over de eigenschappen waar je over moet beschikken als je voor Artsen zonder Grenzen op missie gaat.
 
Praktische informatie
De Survival Games worden gehouden in de nacht van vrijdag 30 september op zaterdag 1 oktober 2016, van 21.00 tot 09.00 uur. Er is maximaal ruimte voor 40 teams, waarbij ieder team bestaat uit 4 personen. Deelnemers moeten minimaal 18 jaar oud zijn ten tijde van het evenement. De kosten voor inschrijven bedragen 25 euro per persoon (100 euro per team). Daarnaast gaat ieder team de uitdaging aan om minimaal 2.500 euro aan sponsorgeld in te zamelen voor Artsen zonder Grenzen. Zie de website voor meer informatie en inschrijven. 
 
Organisatie Survival Games
Stichting Sporters in Actie organiseert sportieve evenementen ten bate van het goede doel. De Survival Games worden dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Meer dan 100 vrijwilligers, waaronder 60 acteurs zetten zich 30 september 2016 in om de deelnemers een fantastische ervaring mee te geven. Het afgelopen jaar wisten 17 teams ruim 48.000 euro in te zamelen voor Artsen zonder Grenzen.

Fotocredits: Jeroen Oerlemans
 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!