Ruimtevaart is dichterbij dan ooit! 100.000e bezoeker Space ExpoRuimtevaart is dichterbij dan ooit! 100.000e bezoeker Space Expo
Back Back Nieuws

Ruimtevaart is dichterbij dan ooit! 100.000e bezoeker Space Expo

02 december 2019

Afgelopen week verwelkomde Space Expo, het ruimtevaartmuseum van Nederland, haar 100.000e bezoeker van 2019. Dit moment valt een stuk vroeger dan in voorgaande jaren. “Deze mooie bezoekersaantallen komen voort uit de steeds groter wordende populariteit van ruimtevaart” zegt Barbara Hoppel, algemeen directeur van Space Expo.

50 jaar maanlanding

‘Ondanks dat er afgelopen zomer behoorlijke hitterecords zijn verbroken, hebben we toch heel veel bezoekers ontvangen. Wij zijn blij dat we eind november al 100.000 bezoekers hebben verwelkomd. Het jaar 2019 was dan ook een bijzonder spacejaar in verband met de festiviteiten rondom 50 jaar maanlanding. Maar de belangrijkste reden van de goede bezoekersaantallen is dat ruimtevaart dichterbij is dan ooit. Binnen een paar jaar reizen we bijvoorbeeld weer naar de maan en er wordt volop gepraat over ruimtereizen naar Mars’, aldus Barbara.

Toekomstplannen

De stijgende bezoekersaantallen passen goed bij de toekomstplannen die het ruimtevaartmuseum eerder dit jaar aankondigde. Bij Space Expo vindt in het voorjaar van 2020 een korte maar grondige verbouwing plaats. Doel is om de bezoeker nog meer interactie te bieden en hen te verrassen met alles wat met ruimtevaart te maken heeft. Op de lange termijn wil Space Expo uitgroeien naar een nog groter ‘Space Experience Center’, een kennis-, informatie- en educatiecentrum dat gevestigd moet worden op de Space Campus van Noordwijk. 

Star Wars

Barbara: ‘Het jaar is nog niet voorbij. Juist komende weken verwachten wij nog meer bezoekers. In de kerstvakantie hebben wij speciale activiteiten rondom Star Wars, zoals een tentoonstelling, lezingen, lichtzwaard trainingen en meer.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!