Back Back Nieuws

Ruim 25.000 bezoekers voor Art Rotterdam in de Van Nelle Fabriek

16 februari 2016
De kunstbeurs Art Rotterdam die van 11 tot en met 14 februari plaatsvond in de Van Nelle Fabriek, is zeer succesvol afgesloten. 26.500 kunstliefhebbers en -professionals bezochten de beurs waar 130 internationale galeries en kunstenaarsinitiatieven zich presenteerden, een absoluut bezoekersrecord. 

'Een steeds grotere groep mensen is geïnteresseerd in hedendaagse kunst en koopt ook daadwerkelijk', aldus directeur Fons Hof. 'Deze editie hebben we veel aandacht besteed aan het geven van achtergrondinformatie, onder andere door een introductiefilm met kunstcriticus Hans den Hartog Jager te maken die alle bezoekers vooraf hun beursbezoek kunnen zien.' 

Ook de galeriehouders kijken terug op een zeer geslaagde beurs. De directeur van Copperfield, Londen, die in de New Art Section stond: 'Het zijn de beste verkoopcijfers die ik heb gehaald van de laatste acht internationale kunstbeurzen die ik gedaan'. GRIMM Gallery verkocht op de openingsavond het meer dan drie meter breed wandsculptuur August 9, 1945 (Hamburg) van Matthew Day Jackson voor 250.000 dollar aan een Nederlandse verzamelaar. Galerie Stigter Van Doesburg verkocht alle werken in hun stand. Galerie Fons Welters verkocht de sculptuur Hard Copy [Tribal Spirit 2016] van David Jablonowski van bijna vier meter hoog, vraagprijs €14.500, aan een Nederlandse bedrijfscollectie. En de drie meter brede glazen installatie Muur/ Wall van Maria Roosen, vraagprijs €27.000, aan een Nederlandse verzamelaar. 'Het is een feestje om hier te staan', aldus Martijn Dijkstra van Upstream Gallery.

Art Rotterdam Week 
Art Rotterdam is onderdeel van de Art Rotterdam Week. Een week met een uitgebreid aanbod aan kunst- en designbeurzen, kunst gerelateerde evenementen, feestjes en tentoonstellingen. Van 10 tot en met 14 februari was Rotterdam een bruisend feest van cultuur en hedendaagse kunst. Overvolle oldtimer pendelbussen verbonden de Van Nelle Fabriek met de Wilhelminapier, het Museumkwartier en Atelier Van Lieshout. 

Art Rotterdam 2017 
In 2017 vindt Art Rotterdam van 9 tot en met 12 februari plaats in de Van Nelle Fabriek. 

Fotocredits: Rogier Bos 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!