Back Back Nieuws

Rudy Nuijts ontvangt Brightlands Convention Award

22 maart 2016
Prof. dr. Rudy Nuijts heeft afgelopen zaterdag (19 maart) de Brightlands Convention Award 2015 in ontvangst genomen van burgemeester Annemarie Penn-te Strake. Hij mag zich de beste ambassadeur van Maastricht Congresstad noemen.

De Brightlands Convention Award is bestemd voor degene die het afgelopen jaar de meest waardevolle bijdrage heeft geleverd aan de regio Maastricht als congresbestemming. Elk symposium, elk congres, elke medische bijeenkomst zet Maastricht steviger op de internationale congreskaart. Elk congres brengt een stroom aan bezoekers met zich mee: hotels, restaurants, vervoersbedrijven en andere toeleveranciers plukken daar de vruchten van. Brightlands sponsort de award en onderstreept daarmee het belang van congressen voor de organisaties en ondernemers op de Campussen. 

Vier genomineerden, één winnaar
Tijdens de jaarlijkse TEFAF bijeenkomst van de congresambassadeursclub Amic ad Mosam  op 19 maart jl. werden de vier genomineerden in het zonnetje gezet. Door hun baanbrekend werk om wetenschappelijke congressen en symposia voor de stad te behouden of naar Maastricht te halen, hebben zij zich immers een waarlijk en waardig ambassadeur getoond van congresstad Maastricht.
 
De winnaar van de Brightlands Convention Award 2015 is:
Prof. dr. Rudy Nuijts - ESCRS Winter Meeting 2017
De ESCRS Wintermeeting 2017 is een meerdaags congres dat zo’n 1500  internationale oogchirurgen naar Maastricht zal trekken. Op de conferentie passeren de nieuwste innovaties en ontwikkelingen op het gebied van staar- en refractiechirurgie de revue.

Het juryrapport 
’Bijna 2,5 jaar lobbywerk binnen de ESCRS Board, heeft er uiteindelijk in geresulteerd dat Maastricht, na steden als Athene, Rome, Istanbul, Barcelona en Praag, in februari 2017 de prestigieuze 21st ESCRS Winter Meeting (European Society of Cataract and Refractive Surgeons) mag verwelkomen! Deze grote, high end meeting, staat zeer hoog aangeschreven in de professionele society van Europa. Bovendien organiseert de ESCRS verschillende andere congressen waar we, bij een succesvolle winter meeting, ook kans op kunnen maken. Tot slot zien wij in prof. dr. Nuijts een waarlijk ambassadeur van Brightlands, gezien zijn werkplek in Maastricht UMC+/Maastricht Health Campus en de samenwerking op het gebied van materials, gerelateerd aan oogheelkunde, die hij heeft met de Chemelot Campus.’

De complimenten van de jury gingen vergezeld met een schijf van brons met de typische B van Brightlands, waaraan bevestigd een mooi geproportioneerde torso, verwijzend naar een gezonde en dynamische manier van leven, gemaakt door kunstenaar Wil van der Laan.

De overige genomineerden: 
1. Prof. dr. Mark Post - 1st International Symposium on Cultured Meat 2015
2. Prof. dr. Chris Reutelingsperger - 8ste Internationale Conferentie over Annexins 2015
3. Prof. dr. Luc Zimmermann - ESPR/jENS 2019 (ESPR is de European Society for Pediatric Research en jENS is de Joint European Neonatal societies Meeting)

Op de foto: Prof. dr. Rudy Nuijts ontvangt de Brightlands Conventio Award 2015 uit handen van burgemeester Annemarie Penn-te Strake

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!