Back Back Nieuws

Rubson Raid Turquoise - Editie NL finale

09 oktober 2006
De finale van de Rubson Raid Turquoise - Editie NL is zondag 1 oktober gehouden op het strand van IJmuiden aan Zee. Aan deze finale deden 16 geselecteerde deelnemers mee, waarbij vijf activiteiten moesten worden volbracht: de TeamTower; een Quadrace op het strand; Commando-RIB Estafette op zee; SuperJet Estafette op zee en uiteraard een race met de 7,50 meter lange Capelli RIB aangedreven door een 250 PK Yamaha buitenboordmotor.

NAAR DE DIASHOW

De zestien deelnemers waren ingedeeld in vier vaste teams. Deze indeling was gemaakt op basis van de eerdere resultaten tijdens de selectiedagen en de halve finale van de Rubson Raid Turquoise - Editie NL. Hierdoor zijn door de organisatie vier teams samengesteld, die niet alleen tegen elkaar, maar ook tegen de elementen een zware strijd moesten leveren.

Met name voor de wateractiviteiten was een hoog stoerheidsgehalte onmisbaar. Commando RIB’s vlogen over de zware branding, en kwamen vaak ruim van het water los. Het was zonder meer één van de meest spectaculaire momenten van de hele Rubson Raid Turquoise - Editie NL. De SuperJet race is halverwege door de organisatie stilgelegd, vanwege de bijna onneembare branding, waardoor deze estafette zelf voor sommige finalisten iets te veel was gevraagd. Ondanks de sterke, vooraf genomen, veiligheidsmaatregelen, waaronder een extra SuperJet, een WaveRunner, een boot van de ReddingsBrigade en een boot van de Reddings Maatschappij ter plekke op het water, is er toch voor gekozen om dit onderdeel te staken.

Met een steeds ruiger wordende zee ging de finale, het varen met de grote RIB’s wel zoals gepland van start. Aan de teams de opdracht om een parcours van 8 zeemijlen zo snel mogelijk af te leggen. Met een golfslag van 3 meter. Met een teamlid van de Dutch Connection, het Nederlandse team van de vorige Rubson Raid Turquoise, aan boord, werd er gevaren en gevlogen.

De jury, drie leden van de Dutch Connection en 3 leden van het organisatiecomité, besloten welke 5 van de 16 deelnemers de Benelux gaan vertegenwoordigen bij de Rubson Raid Turquoise 2006, gehouden in Thailand tussen 9 en 16 december. Het winnende team bestaat uit Ryan van Esch, Gerard Bergsma, Tim Kleyweg, Bob van den Nieuwenhuyzen en Marco di Giorgi. Zij vormen het Rubson Benelux Team wat aan de Rubson Raid Turquoise 2006 deel zal nemen.

Dit team wordt vergezeld door drie andere teams uit Nederland, welke zijn geformeerd rondom Mike Heesen, Pieter Lam en Gert-Jan van der Valk. De laatst genoemde is de organisator van de Rubson Raid Turquoise - Editie NL. Naast het varen met de 20 identieke RIB’s, zullen ook andere sporten als hardlopen, zwemmen, superjetten (jetskiën), klimmen en waterskiën op het programma staan. Met het internationale deelnemersveld, deze spectaculaire sporten en de gehele entourage in Thailand beloofd dit evenement wederom een uniek spektakel te worden.

Op de te vergroten foto van rechts naar links:

Mike Heesen – Lid Dutch Connection, dit jaar wederom deelnemer aan de Rubson Raid Turquoise, ditmaal met een eigen team.

Marco di Giorgi– Winnaar Rubson Raid Turquoise - Editie NL.

Gert-Jan van der Valk – Lid Dutch Connection, organisator Rubson Raid Turquoise - Editie NL.

Ryan van Esch – Winnaar Rubson Raid Turquoise - Editie NL (tevens ook winnaar Strijd der Titanen van Expeditie Robinson).

Tim Kleyweg– Winnaar Rubson Raid Turquoise - Editie NL.

Peter Bijvelds – Lid Dutch Connection, teamgenoot van Gert-Jan van der Valk.

Bob van den Nieuwenhuyzen– Winnaar Rubson Raid Turquoise - Editie NL.

Sijbrand Booij – Projectmanager Rubson Raid Turquoise – Editie NL en teamgenoot van Gert-Jan van der Valk.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!