RSCW 2020 verlengd met foto-expositie in MarkthalRSCW 2020 verlengd met foto-expositie in Markthal
Back Back Nieuws

RSCW 2020 verlengd met foto-expositie in Markthal

02 oktober 2020

Hoewel het Rotterdam Street Culture Weekend (RSCW) 2020 inmiddels alweer bijna drie weken achter ons ligt, kunnen inwoners en bezoekers van de stad blijven genieten van al het moois dat de Rotterdamse street culture te bieden heeft. In de Markthal werd afgelopen weekend een expositie geopend van documentairefotograaf Stacii Samidin. In die expositie worden de beelden tentoongesteld die Stacii in aanloop naar RSCW 2020 maakte van game changers binnen de verschillende subscenes van de street culture.

De zwart-witportretten van de game changers waren in de weken voorafgaand aan het evenement overal in Rotterdam te zien. De indringende beelden waren onderdeel van een grootschalige campagne waarmee RSCW de aandacht wilde vestigen op de diversiteit van de Rotterdamse street culture. Zo werden onder meer drievoudig wereldkampioen breakdance Menno van Gorp, basketballer Alpha Sow, straatvoetballer Easy Man, winnares van de Doro Siepelprijs Indirah Tauwnaar (House of Urban Arts) en spoken word artieste Chery Salinas geportretteerd. Zij zijn stuk voor stuk ambassadeurs binnen hun eigen discipline.

Ook illustratrice en muralist Naomi King was een van de zeventien game changers. Zij maakte een fantastische mural tijdens POW! WOW! Rotterdam (een van de events die onderdeel waren van RSCW 2020), en creëerde speciaal voor de expositie een prachtige grondschildering.

Spoken word x street art

Naast de expositie gaat RSCW 2020 ook online nog door. Wekelijks brengen de spoken word kunstenaars van Spraakuhloos een ode aan een van de murals van POW! WOW! De eerste editie van deze spoken word x street art serie werd afgelopen zondag gelanceerd. Letterlijk en figuurlijk, want het is een ode aan de nu al befaamde raket van Jan is de Man.

Nieuw geluid

RSCW brengt sinds 2018 een nieuw geluid in de evenementensector door street art, hiphop en street sports samen te brengen. De editie van 2019 trok ruim 32.000 belangstellenden. RSCW 2020 was een van de weinige festivals die deze zomer konden doorgaan. Vanwege de coronamaatregelen was een groot deel van het programma online te volgen. De volgende events behoorden tot de line-up van RSCW 2020: POW! WOW! Rotterdam, Breaking Rules (European Hiphop Conference), NK BMX Freestyle, NK SpeedStyle Freerunning, Beyond the Beat, The Jump Off (by HipHopHuis), 010Moves, Move Around Sound en World of Street Football.

De aftermovie van RSCW 2020 kun je hier bekijken:

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!