Rozet, het kloppende hart van ArnhemRozet, het kloppende hart van Arnhem
Back Back Locaties

Rozet, het kloppende hart van Arnhem

22 maart 2019

Rozet is het kloppende hart van Arnhem en weerspiegelt de functie van de stad. Ontmoeting, ontdekking en ontwikkeling komen hier met taal, kunst en erfgoed samen op een toegankelijke manier. Het gebouw, ontworpen door Neutelings Rieijk Architecten, is een levendig cultuurhuis.  Zowel het exterieur als het daaraan sterk verbonden interieur wordt volop gebruikt en gezien. Maar Rozet is meer dan een gebouw. Naast een scala aan mogelijkheden voor (zakelijke) bijeenkomsten en evenementen, is Rozet een belangrijke partner in de stad om maatschappelijke thema’s op de kaart te zetten en bespreekbaar te maken. Hiermee biedt Rozet de inwoners en bezoekers een springplank in persoonlijke ontwikkeling. 

Rozet als evenementenlocatie

Van theaterlokaal tot creatieve ruimte, van auditorium tot een grote expo met aangrenzend panoramaterras. Rozet beschikt over een diversiteit aan ruimtes, allen voorzien van hedendaags design en alle benodigdheden om een bijeenkomst of evenement tot een succes te maken. Rozet is een plek waar je je welkom voelt, je jezelf versterkt en ontwikkelt. Het team van Rozet denkt dan ook graag mee om het maximale uit de bijeenkomst te halen. Zo zijn standaard arrangementen uit te breiden met verschillende teambuilding- of relatieactiviteiten, lezingen, rondleidingen of (creatieve) workshops. Op het gebied van taal, kunst en erfgoed is veel expertise in huis om een passend programma voor elke bijeenkomst samen te stellen.

Maatschappelijke thema’s

Persoonlijke ontwikkeling mogelijk maken voor alle inwoners van Arnhem, maar ook voor de (zakelijke) bezoekers, dat is waar Rozet voor staat. Om hieraan vorm te geven werkt Rozet door het jaar heen met diverse thema’s die aansluiten bij actualiteiten in de stad en/of land. Binnen deze thema’s organiseert Rozet grote tentoonstellingen, lezingen, (publieks)debatten en educatieve activiteiten voor jongeren uit het primair en voortgezet onderwijs. Dit jaar staan onder andere de thema’s Mode (Arnhem Modestad), de Slag om Arnhem en Innovatie op het programma. Begin 2019 is begonnen met het thema Duurzaamheid, een thema dat bij Rozet de komende jaren een belangrijk speerpunt blijft en als rode draad door de andere thema’s wordt doorgevoerd. Zo is bij het thema Mode niet alleen mode als identiteit een belangrijk aandachtspunt, ook binnen dit thema komt duurzaamheid uitgebreid aan bod.

Plastic Vrij Arnhem?

Het maatschappelijke, duurzame thema waar Rozet momenteel aandacht aan besteedt is Plastic Soep. In samenwerking met partners werkt Rozet aan een 'Plastic Vrij Arnhem?'. Eén van de activiteiten van Rozet is de tentoonstelling ‘Out to sea? The Plastic Garbage Project, welke tot 11 april te zien is in diverse ruimtes binnen Rozet. Deze tentoonstelling laat een confronterende realiteit zien: plastic afval dat in de oceanen drijft en daarmee een grote bedreiging vormt voor mens en dier. Naast deze tentoonstelling is ook werk van kunstenaars te zien, geïnspireerd door plastic afval, waaronder een modeontwerp van Mirte Engelhard. Ook zijn partners in de gelegenheid gesteld zichzelf zichtbaar te maken binnen deze thema’s. Zo heeft SUEZ, een belangrijke partner op het gebied van recyclen en circulaire economie, een venster ingericht. Dit venster biedt hen een podium om hun verhaal te vertellen. Zo draagt Rozet bij aan meer zichtbaarheid voor haar partners, gekoppeld aan een gedeelde, maatschappelijke visie.

Om iedereen bewust te maken van plastic afval organiseert Rozet diverse inspiratiesessies, lezingen en rondleidingen. Deze activiteiten bieden veel extra mogelijkheden voor zakelijke evenementen. Een bijeenkomst, vergadering of inspiratiesessie is bijvoorbeeld uitstekend te combineren met een zakelijke rondleiding, business relatieavond, inspirerende lezingen van toonaangevende sprekers en andere activiteiten. Ook een borrel of sfeervolle afsluiting in de bijzondere ambiance van de historische kelders behoort tot de vele mogelijkheden. Rozet denkt graag mee om tot een passende, inhoudelijke invulling te komen voor elke bijeenkomst.

Door > Angelique Aalders

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!