Back Back Nieuws

Roze Safari in Safaripark Beekse Bergen op Roze Maandag

15 juli 2015
Stichting Roze Maandag en Safaripark Beekse Bergen slaan de handen tijdens de Tilburgse kermis ineen. Het wildlifepark in Hilvarenbeek biedt op maandag 20 juli namelijk een speciale Roze Safari aan om aandacht te vragen voor het Roze Maandag-thema van dit jaar: ‘Hand in hand’. Eerst naar het Safaripark dus en dan naar de kermis.

Tijdens de Roze Safari (die bezoekers van het Safaripark per bus kunnen beleven) vertellen Rangers over homoseksualiteit in het dierenrijk. Onderzoek wijst uit dat homoseksueel gedrag voorkomt bij meer dan 300 diersoorten. Opvallend is echter dat dieren dit veel gemakkelijker van elkaar accepteren dan mensen. Wat dat betreft kan de mensheid nog een voorbeeld nemen aan het dierenrijk. En dat sluit weer mooi aan op het thema ‘Hand in hand’ dat inspeelt op de roep om meer en wereldwijde acceptatie van homoseksualiteit.

Bavianen
Homoseksueel gedrag komt ook bij dieren voor. Bij bavianen en chimpansees is het bijvoorbeeld zo dat deze dieren soms seksueel contact hebben met geslachtsgenoten: vaak met als doel om bij de ander in de gunst te komen, of in ruil voor eten. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden. Wie daar meer over wil weten, doet er goed aan om deel te nemen aan de Roze Safari in de Libéma locatie.

Bushalte 3
De Roze Bussafari vertrekt op maandag 20 juli om 12.00, 14.00 en 15.30 uur vanaf bushalte 3. De Roze Safari is natuurlijk voor iedereen toegankelijk. Het idee achter de Roze Maandag-campagne 2015 is namelijk dat iedereen (zeker op Roze Maandag 20 juli maar ook daarna) de handen ineen slaat om te laten zien dat iedereen – veilig – hand in hand over straat kan lopen. Om te laten zien dus dat iedereen geaccepteerd wordt.

App
Alle geaardheden, maar ook alle culturen en alle religies gaan daarom hand in hand. Om deze boodschap kracht bij te zetten, is een app ontwikkeld, waarin je jezelf met ‘open handen’ op de foto kunt zetten. Al deze foto’s/handen worden automatisch met elkaar verbonden op de website nederlandhandinhand.nl, waardoor er een digitale slinger ontstaat met mensen van alle geaardheden.

Foto: Safaripark Beekse Bergen

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!