Back Back Nieuws

Rotterdam vijfde in steden-top-10 van Lonely Planet

28 oktober 2015
Rotterdam is ontzettend trots op het nieuws dat de stad is opgenomen in ‘top cities in the world for travellers 2016’ van Lonely Planet’s Best in Travel 2016. Lonely Planet geldt wereldwijd als de grootste en meest invloedrijke uitgever van reisgidsen. 'Dé autoriteit op het gebied van reizen heeft Rotterdam uitgeroepen tot een van de meest opwindende steden in de wereld op dit moment. Een groter compliment kunnen we als stad niet krijgen,' stelt wethouder Maarten Struijvenberg (economie en werkgelegenheid).

Futuristische architectuur
Rotterdam dankt haar plek op de felbegeerde lijst aan haar ‘futuristische architectuur, inspirerende stadsinitiatieven zoals de Luchtsingel, en groeiende aanbod van kunst en cultuur, horeca en uitgaansgelegenheden’. 'Rotterdam is bursting with modern, post-modern and contemporary construction and offers a veritable array of art, top-class restaurants and atmospheric nightlife, making it one of Lonely Planet’s must-see destinations for 2016,' aldus Tom Hall, Editorial Director van Lonely Planet’s Best in Travel 2016.

Compliment voor de stad
De reisindustrie kijkt elk jaar vol verwachting uit naar Lonely Planet’s Best in Travel, waarin de top tien van landen, steden en regio’s voor het komend jaar worden getipt. 'Dit is de beste aanbeveling die een stad kan krijgen,' stelt Ron Voskuilen, directeur van Rotterdam Partners. 'Lonely Planet is een instituut in de reisindustrie. Wij verwachten dat dit een enorme impuls geeft aan het aantal bezoekers dat volgend jaar naar Rotterdam zal komen. Deze erkenning van Lonely Planet laat tevens zien dat Rotterdam zich heeft ontwikkeld tot een volwaardige toeristische bestemming, met een interessant aanbod voor verschillende type reizigers. Dat is ook een groot compliment aan de ondernemers in de toeristische industrie, de gemeente en Rotterdammers zelf die de stad maken tot wat die is.'

Impuls internationaal bezoek
Rotterdam is de enige Nederlandse stad die is opgenomen in de Lonely Planet’s Best in Travel 2016. Conrad van Tiggelen, marketingdirecteur NBTC: 'Het zet Rotterdam terecht in the picture bij vele potentiële bezoekers en het versterkt en verbreedt het imago van de bestemming Holland in het buitenland. Het is een erkenning voor Rotterdam als must see hedendaagse architectuurstad en laat zien dat de stad een prima uitvalsbasis is om Nederland te ontdekken. Het zal ongetwijfeld bijdragen aan meer internationaal bezoek. Dit is een mooie opsteker voor ‘Holland’ in het algemeen en Rotterdam in het bijzonder.'

De ‘Best in Travel Awards’ worden zondagavond uitgereikt tijdens de ‘Best in Travel 2016 Reception’ van Lonely Planet in het Transport Museum in Londen. Kijk voor meer informatie over Lonely Planet’s Best in Travel 2016 op lonelyplanet.com/best-in-travel.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!