Back Back Nieuws

Rotterdam uitgeroepen tot één van de beste festivalsteden van de wereld

22 september 2015
Rotterdam is opnieuw uitgeroepen tot IFEA World Festival & Event City. De prijsuitreiking vond gisteren plaats tijdens de 60e jubileumconferentie van the International Festivals and Events Association in Tucson, Arizona. Rotterdam viel als enige Europese stad in de prijzen. In totaal werd de award aan acht steden uitgereikt, waaronder Dubai, Philadelphia, Jinju City en Sydney. De prijs werd eerder aan Rotterdam toegekend in 2010.

Vakjury
Rotterdam wordt door de vakjury vooral geprezen om haar positieve festival- en evenementenklimaat. De stad blinkt uit in een divers festivalaanbod van grootschalige en kleinschalige succesvolle evenementen. Bovendien werken alle diensten en partijen in de stad goed samen om evenementen mogelijk te maken en nieuwe initiatiefnemers de ruimte te geven. Rotterdam is daarmee een voorbeeld voor andere steden.

Waardevolle erkenning
De award werd 21 september, 15.00 uur lokale tijd, in ontvangst genomen door Johan Moerman, directeur Rotterdam Festivals: ‘Het is fantastisch dat de vakjury zo lovend is over Rotterdam. Dat is een verdienste van alle festivalorganisatoren in onze stad. Het is een waardevolle erkenning voor de koers die we met ons festival- en evenementenbeleid hebben ingezet. Ik kan dan ook niet anders dan trots zijn op de internationale waardering die we hiermee als stad oogsten’.

Hans den Oudendammer, CEO Stichting Rotterdam Topsport: ‘Vanzelfsprekend is het altijd geweldig een mooie prestigieuze prijs in de wacht te slepen. Het bewijst telkens weer dat Rotterdam er internationaal uitspringt, dankzij de culturele festivals en topsportevenementen die in Rotterdam plaatsvinden. Rotterdam Topsport is er trots op hieraan een bijdrage geleverd te hebben. Natuurlijk ook alle eer aan de organisatoren van de topsportevenementen’.

‘Het is prachtig dat Rotterdam zich als enige Europese stad in dit rijtje van wereldsteden mag noemen”, vindt burgemeester Ahmed Aboutaleb. “De prijs is een bekroning op het werk en de creativiteit van al die Rotterdammers die zich al jaren gezamenlijk inzetten voor een blijvend onderscheidend en kwalitatief festivalaanbod in onze stad. Een prachtig resultaat waar we met elkaar trots op mogen zijn’.

Andere steden
Naast Rotterdam wonnen de Australische steden Coffs Harbour, Newcastle en Sydney. In de Verenigde Staten vielen Louisville (Kentucky) en Philadelphia (Pennsylvania) in de prijzen en ook Dubai (Verenigde Arabische Emiraten) en Jinju City (Zuid Korea) mogen zich World Festival & Event City 2015 noemen.

Positieve samenwerking
De IFEA World Festival & Event City Award is in het leven geroepen om de wereldwijde festival- en evenementensector te stimuleren en zorgt voor een benchmark van festivalsteden over de hele wereld. Voor het slagen van een festival is een positieve samenwerking met de lokale omgeving onontbeerlijk. De inzendingen zijn beoordeeld door een internationale vakjury bestaande uit experts uit de branche.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!