Back Back Nieuws

Rotterdam presenteert haar 'Mind' tijdens La City '08

14 april 2008


Rotterdam is van 14 juni t/m 13 juli 2008 La City ’08. Het programma-aanbod van La City is samengesteld aan de hand van drie thema’s; Mind, Body en Soul. Intellect, emancipatie maar ook geestelijke inspanning en ontspanning liggen ten grondslag aan het thema Mind. De stad wil laten zien dat zij nadrukkelijk ruimte biedt aan de ontwikkeling en versterking van de positie van vrouwen.

Rabobank Robeco beleggingswedstrijd
Rabobank en Robeco ontwikkelen samen met La City ‘08 de Rabobank Robeco beleggingswedstrijd voor studenten. Vrouwelijke én mannelijke studenten worden uitgedaagd om het tegen elkaar op te nemen in deze spannende wedstrijd die start op 2 juni en eindigt 27 juni. Aan de hand van het spel wordt gekeken naar het verschil in tactieken, creatieve technieken en resultaten tussen vrouwelijke en mannelijke deelnemers. De inschrijving start op 6 mei en eindigt op 30 mei. Rabobank en Robeco zetten zich in voor een beter leefbare en duurzame wereld. Een positionering die uitstekend aansluit bij het thema van La City ’08 ‘zorg voor de toekomst’.

Ladies day CHIO

Het Concours Hippique International Officiel (CHIO) dat jaarlijks plaats vindt in het Kralingse Bos organiseert op 19 juni in het kader van La City ’08 de Ladies Day CHIO. Een dag die in het teken staat van netwerken. Vrouwelijke bezoekers kunnen modeshows, workshops en lezingen bijwonen. Zo organiseert SezerConsultin samenwerking met Kosmopolis Rotterdam ende Nederlandse Hoeden Vereniging, de Kosmo-hoedenshow: een bijzondere modeshow met een mix van unieke hoeden. De workshop Chapeau Vivant toont een levend schilderijter gelegenheid van 60 jaar CHIOin de huiskleuren van CHIO,van de hand vanhoedenkunstenaar Liesbeth van Wellmet vijftig studenten Mode van het Albeda College.

WOMEN Inc. Midzomernacht

WOMEN Inc., platform voor vrouwen die voor vernieuwing staan, is door La City en Kunsthal Rotterdam gevraagd invulling te geven aan de midzomernacht als ‘WOMEN Inc. Midzomernacht’. Tijdens de avond en nacht van 21 juni organiseert Women Inc. een programma met debatten, een talkshow, een tentoonstelling, optredens en kleinschalige initiatieven van/voor/door en met vrouwen. Het programma-aanbod staat in het teken van beeldvorming. Een onderwerp dat goed aansluit bij de thematiek van La City ’08 en een locatie als Kunsthal Rotterdam. Midzomernacht in Rotterdam zal naast inspiratie en empowerment ook een beeld geven van de vrouwelijke waarden van Rotterdam en van de programmering van La City ’08.

Female International Advisory Board conferentie

Op 24 en 25 juni vindt op verschillende locaties in het centrum een Female editie van de International Advisory Board (IAB) Rotterdam plaats, een internationale conferentie met als titel: ‘Kansen van diversiteit voor Rotterdam: rolmodellen in opleiding en carrière’. De focus van de conferentie ligt op de succesfactoren en belemmeringen die getalenteerde vrouwen van allochtone origine ervaren in hun opleiding en loopbaan en de bijdrage die rolmodellen kunnen leveren om hen de top te laten bereiken.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!