Back Back Nieuws

Rotterdam leren kennen op z'n Rotterdams

18 april 2016
Rotterdam doet het goed. Grote buitenlandse dagbladen als The New York Times  merken het steeds vaker op én de Lonely Planet verkoos de opkomende Maasstad in 2016 tot nummer 5 als ‘top cities of the world’. Een goede reden om de highlights van Rotterdam dit jaar middels een speciaal gecreëerde kunst en cultuurroute te ontdekken. Met Stadsfestival ‘Op z’n Rotterdams’ maak je van 27 tot en met 29 mei kennis met de meest opvallende futuristische architectuur én het groeiende aanbod van kunst, cultuur, mode, horeca en uitgaansgelegenheden. Door middel van een culturele Rotterdamse iconen-route worden de hotspots aan elkaar verbonden: de Markthal, Koopgoot, Azië aan de Maas, Kruiskade, Central Plaza, Lijnbaan en Binnenwegplein.

Sterrenchefs en kookdemo’s
Verschillende Rotterdamse hotspots nemen deel aan het 3-daagse evenement gedurende het laatste weekend van mei. Zo verandert de Koopgoot voor 3 dagen in een culinaire ‘Kookgoot’, met sterrenchefs en kook demo’s ‘Azië aan de Maas’ in een authentieke Aziatische Bazaar waar je zelfs insecten kunt proeven en de Lijnbaan in een Rotterdamse variant van de Spaanse Ramblas. Daarnaast krijgt Central Plaza een vintage jasje, zorgt nieuwkomer ‘De Markthal’ voor unieke food-shows en is de statige Kruiskade hét Madison Avenue van Rotterdam. De route kan op ieder willekeurig punt gestart worden en wordt gemarkeerd door kunst exposities van jonge kunstenaars en kunstplatformen.

Initiatief

Stadsfestival ‘Op z’n Rotterdams’ is een initiatief van meerdere Rotterdamse organisaties die zich inzetten voor een herkenbare verbinding van het levendige Stadscentrum. Bezoekers van het evenement maken op 27, 28 en 29 mei op een laagdrempelige manier kennis met Rotterdamse kunst en cultuur, lifestyle, food & fashion platforms. Hier ontdek je in drie dagen tijd alle highlights van de Maasstad en diversiteit van de binnenstad. Tevens zijn de winkels speciaal voor het Stadsfestival tot laat geopend. Fanatieke shoppers kunnen op zowel vrijdag als zaterdag tot 21:00  uur ’s avonds hun hart ophalen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!