Back Back Nieuws

Rotterdam kleurt oranje op Koninginnedag 2013

28 april 2013
Vrijmarkten, live muziek op diverse podia, festivals, spetterende feesten in de clubs; de laatste Koninginnedag op 30 april wordt uitgebreid gevierd in de Maasstad. Met als een van de hoogtepunten het koningsfeest ‘Samen voor Oranje’ in Ahoy. Artiesten als Marco Borsato, Edsilia Rombley, Trijntje Oosterhuis, Jim Bakkum, Anita Meyer en Lee Towers zingen samen met het publiek het Koningslied voor het nieuwe Koningspaar.

Meezingfeest
Het Koningsfeest in Ahoy belooft een groot meezingfeest te worden. Vanaf 17.30 uur treden diverse artiesten op en brengen hun grootste hits ten gehoor. De presentatie is in handen van Paul de Leeuw. Vanaf 19.30 uur zullen de artiesten samen met het publiek de nieuwe Koning en Koningin toezingen. Het Koninklijk Paar kijkt in Amsterdam voorafgaand aan hun rondvaart op het IJ via een groot scherm bij het filmmuseum Eye live mee. Net zoals vele landgenoten via schermen in alle provincies en thuis via de publieke omroepen kunnen meekijken en meezingen.

Een selectie van andere oranje activiteiten in Rotterdam: 
Nacht van Oranje – 29 april
Tijdens het meezingfeest Nacht van Oranje treden diverse bekende Nederlandse artiesten op, zoals Wolter Kroes, Frans Duijts, Lee Towers en Gerard Joling. Het feest begint om 20.00 uur in het Sportpaleis van Ahoy Rotterdam.

Royal Tour ss Rotterdam – 30 april
Het ss Rotterdam heeft een rijke koninklijke historie. Zo verrichtte Koningin Juliana in 1958 de doop, kroonprinses Beatrix was aan boord tijdens de maiden voyage naar New York en prinses Margriet vierde er haar 21e verjaardag. Op 30 april kunnen bezoekers de abdicatie en inhuldiging van de nieuwe Koning volgen op groot scherm in het theater op het schip. Bezoekers kunnen ook de Royal Tour volgen, waarin alles wordt verteld over de Koninklijke momenten aan boord.

Koninginnedag Festival – 30 april 
Ook dit jaar vindt het Koninginnedag Festival weer plaats op Plein 1940. Overdag is op grote schermen de inhuldiging van de nieuwe Koning en Koningin live te volgen. Het festival brengt verder optredens van onder andere Secret Cinema, Alexander Kowalski, Remy B2B Darka Esser, Roger Martinez, SQL en Kaap de Goede Hoop.  Dit jaar vindt tevens een afterparty plaats in Corso Rotterdam.

Oranjebitter – 30 april
Festival Oranjebitter viert een 5-jarig jubileum. In het Park bij de Euromast brengt ook deze editie van Oranjebitter een unieke programmering. Naast de traditionele oer-Hollandse spelletjes als blikgooien en bloemkoolbowlen, staan dit jaar weer veel ludieke activiteiten op het programma. De line-up wordt volgens goede traditie niet bekendgemaakt.

Kroningsfeest Oude Haven – 30 april 
In uitgaansgebied de Oude Haven wordt een Kroningsdag feest gehouden. Vanaf 14.00 uur wordt de Kroning zelf uitgezonden en vanaf 17.30 uur treed onder andere de HERMES HOUSE BAND op. 

Vrijmarkt – 30 april
Struinen over de verschillende vrijmarkten in het centrum kan op plekken als de Meent, Coolsingel, Aert van Nesstraat, Karel Doormanstraat, Westblaak, Westersingel en het Grotekerkplein. In de Witte de Withstraat is er een kindervrijmarkt waar kinderen tot 16 jaar spullen verkopen.  In het centrum zijn bovendien een  aantal winkels tussen 12.00 en 18.00 uur geopend. 

Koninginnekermis Rotterdam – 19 april – 5 mei
De Koninginnekermis Rotterdam aan de Schiehaven biedt meer dan zestig attracties voor jong en oud. Nieuw is de Gladiator waarin bezoekers op ruim zestig meter hoogte door de lucht vliegen. Ook vertrouwde attracties, zoals onder meer botsauto’s, achtbanen en het spookhuis, zijn aanwezig. 
Kijk voor meer informatie over Koninginnedag in Rotterdam op: http://www.rotterdam.info/bezoekers/over-rotterdam/koninginnedag/ 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!