Back Back Nieuws

Rotterdam klaar voor Red Bull Flugtag

17 mei 2006

Veertig teams hebben de afgelopen weken bloed, zweet en tranen vergoten om op 21 mei met het snelste vliegtuig aan de start van de 1e Nederlandse Red Bull Flugtag te kunnen verschijnen. Weken hebben zij gebouwd aan hun kist om zich daarmee vanaf een 6 meter hoog platform in de Maas storten met maar één doel: zo ver mogelijk vliegen! Bij vele Nederlanders staat de Red Bull Air Race van vorig jaar nog helder op het netvlies gebrand. Maar dit keer zijn het niet de tien beste piloten ter wereld die onder de Erasmusbrug doorvliegen, maar veertig teams die hun droom verwezenlijken om zich voor één dag in hun leven een echte piloot te voelen.


Na eerdere edities vanaf 1991 in onder meer San Francisco, Miami, Milaan, Londen en Johannesburg doet dit bijzondere vliegspektakel nu de Rotterdamse Veerhaven aan. Honderden teams schreven zich in, slechts veertig werden op basis van hun ontwerpen geselecteerd om daadwerkelijk aan de start verschijnen. Aangemoedigd door presentatoren Olav Mol en Jack Plooij laten zij zich op 21 mei van hun beste kant zien.


Tijdens de Red Bull Flugtag proberen de deelnemende teams in hun zelfgebouwde vliegtuigen een zo groot mogelijke afstand in de lucht te overbruggen, alvorens een landing te maken op het water. Het is daarbij de kunst om een vliegend object te creëren dat optimaal gebruik maakt van wind, thermieken en zwaartekracht. Het team dat het verst vliegt, wint. De jury, onder meer bestaand uit Formule 1 coureur Robert Doornbos en Air Race piloot Frank Versteegh, looft ook een prijs uit voor het
meest creatieve vliegtuig.

De prijzen
1e prijs: Training met een F-16 piloot van de Koninklijke Luchtmacht
2e prijs: Meevliegen met Frank Versteegh, de beste piloot van Nederland
3e prijs: Duo parachutesprong
Creativiteitsprijs: Bezoek aan de Red Bull Air Race in Boedapest, Hongarije op 20 augustus 2006

Publiek en toegang
Supporters zijn van harte welkom, maar vanwege de beperkte capaciteit van de Veerhaven moet iedere bezoeker zich registreren voor een gratis toegangsticket op www.redbullflugtag.nl. Wees er snel bij, want er is nog slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Het evenemententerrein gaat om 12.00 uur open, het evenement start om 13.00 uur.

SBS 6 produceert twee tv programma's over de Red Bull Flugtag, gepresenteerd door Olav Mol en Jack Plooij. De programma's zijn te zien op maandag 15 mei om 23.20 uur en op zondag 21 mei direct aansluitend aan het evenement om 19.00 uur.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!