Back Back Nieuws

Rotterdam haalt vierdaags dermatologisch congres naar de stad

22 april 2011
Rotterdam won onlangs het bid voor het ESDR-congres, een congres van de Europese society voor dermatologisch onderzoek (European Society for Dermatological Research). Dit vierdaagse congres vindt in september 2015 plaats in Rotterdam en telt naar verwachting 800 deelnemers, wat de Maasstad in totaal 1,4 miljoen euro oplevert. Als locatie voor dit congres is gekozen voor het Beurs-WTC Congress & Event Center.

Een combinatie van factoren
Dr. Maarten Vermeer, van de ESDR board, legt uit waarom de keuze voor het organiseren van dit congres op Rotterdam viel: 'Ik denk dat de combinatie van de locatie Beurs-WTC, de bereikbaarheid van de stad vanaf luchthaven Schiphol, de relatief lage kosten, het imago van jonge en dynamische stad en het Stimuleringsfonds hebben bijgedragen aan de keuze voor Rotterdam. Daarnaast hielp vanzelfsprekend ook onze dermatologische inbreng bij de keuze om dit congres in Rotterdam te organiseren.'

Samenwerkende partijen
Het bidboek voor dit congres kwam tot stand door nauwe samenwerking van Congress Care, een congresbureau gericht op het organiseren van medische wetenschappelijke bijeenkomsten, Rotterdam Marketing / Rotterdam Convention Bureau en Beurs-WTC Congress & Event Center. Er heeft daarnaast een uitgebreide site inspection plaatsgevonden in Rotterdam en het Rotterdamse bid is gepresenteerd aan de ESDR board in Genève.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!