Rotterdam Festivals maakt zich hard voor evenementensectorRotterdam Festivals maakt zich hard voor evenementensector
Back Back Nieuws

Rotterdam Festivals maakt zich hard voor evenementensector

23 april 2020

Rotterdam Festivals breekt een lans voor de festivalsector. Nu de (grote) festivals en evenementen vanwege het Coronavirus tot 1 september niet door kunnen gaan, zet de organisatie zich in om alle afgelaste evenementen zo snel mogelijk een plek te geven op de kalender van volgend jaar. Alternatieve programmering wordt extra onder de aandacht gebracht via de nieuwe platforms: OPEN Rotterdam FESTIVAL TV en Thuisagenda Rotterdam. Zo hoopt de organisatie de festivalsector ook deze zomer onder de aandacht te houden en iedereen die thuis zit het festivalgevoel mee te geven.

Johan Moerman, directeur Rotterdam Festivals: 'Wij zijn heel erg trots op onze festivalorganisatoren die er ieder jaar weer in slagen om bijzondere evenementen neer te zetten in onze stad. Door het afgelasten van zoveel mooie festivals als gevolg van de coronacrisis hebben velen het zwaar. Rotterdam Festivals staat voor een sterke evenementensector. Wij zien het dan ook als noodzaak om in deze onzekere tijd bij te dragen aan het voortbestaan van de evenementensector door een lans te breken voor de organisaties'.

Zekerheid 

De festivalorganisatie is in gesprek met de gemeente Rotterdam om zo snel mogelijk zekerheid te bieden over de kalender van 2021. 'Ook doen we onze uiterste best om de financieel ondersteunde evenementen, die uitgesteld zijn naar volgend jaar, op dezelfde wijze te kunnen steunen als dit jaar was afgesproken. Hiermee kunnen we enige zekerheid bieden aan de getroffen organisatoren en houden we het evenwicht van onze prachtige Rotterdamse evenementenkalender in stand', aldus Moerman.

Creatieve alternatieven

Hoewel het verlengen van de maatregelen er bij de sector behoorlijk hard inhakt, buigen veel organisatoren zich momenteel over hun huidige programmering, op zoek naar mogelijke (online) alternatieven. 'De creativiteit, daadkracht en flexibiliteit waarmee deze nieuwe initiatieven al direct na de eerste getroffen maatregelen tot stand kwamen is bewonderenswaardig en verdienen een platform', aldus de organisatie. Rotterdam Festivals brengt al het aanbod daarom samen via diverse (nieuwe) kanalen: OPEN Rotterdam FESTIVAL TV, Thuisagenda Rotterdam en op de eigen website.

Bewaar je ticket, geniet later

Tot slot wil de organisatie het belang benadrukken van initiatieven die de sector ondersteunen, waaronder de landelijke actie ‘Bewaar je ticket, geniet later’. Hierbij doen theaters, concertzalen, poppodia, evenementenorganisatoren, musea en festivals gezamenlijk een beroep op de bezoekers om hun tickets te bewaren en deze op een later moment te verzilveren. Consumenten wordt een tegoedbon aangeboden, die tot minimaal 12 maanden te besteden is bij dezelfde organisator. Ook kunnen zij ervoor kiezen om hun kaartje (deels) om te zetten in een donatie.

'De klant behoudt ook gewoon het recht om zijn geld terug te vragen, maar ook wij doen graag nog een keer een beroep op alle festivalbezoekers en cultuurliefhebbers om voor de tegoedbon te gaan en de sector zo de broodnodige steun te geven'.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!