The Rotterdam Experiment: The Future of Events 2030The Rotterdam Experiment: The Future of Events 2030
Back Back Nieuws

The Rotterdam Experiment: The Future of Events 2030

26 november 2020

Onder de noemer van The Rotterdam Experiment onderzoekt de stad Rotterdam hoe de toekomst van de evenementenindustrie eruit gaat zien. Met een reeks van zeven hybride samenwerkingsexperimenten worden innovatieve oplossingen binnen en buiten de sector met de industrie gedeeld én getest. Dit alles gebeurt onder leiding van Rotterdamse futurist en bestsellerauteur Yuri van Geest. Het Rotterdam Experiment is een initiatief van het Rotterdam Partners Convention Bureau.

The Rotterdam Experiment

De impact van de coronacrisis op de evenementenbranche is enorm. Er zijn een hoop creatieve online oplossingen gekomen, maar al langere tijd is er een trend gaande van bewustwording over digitalisering van evenementen en congressen voor het klimaat. Juist nu is het moment om te innoveren, experimenteren en te onderzoeken wat de toekomst in petto heeft. Daarom start Rotterdam met The Rotterdam experiment voor een nieuwe wereld. Met Rotterdam als stad met een enorme vernieuwingsdrift en met oog op innovatie en experiment, past dit experiment goed. Rotterdam is een stad waar bewoners en ondernemers met hun initiatieven en duurzame oplossingen bijdragen aan een nieuwe, weerbare en circulaire economie en nieuwe mondiale aanpak. Ook in deze tijd is de innovatiedrift van de stad groot.

Experimenten in Hybride vorm

Ieder Experiment vindt plaats op een andere locatie en wordt georganiseerd in een hybride vorm. Dit betekent dat een selecte groep fysiek aanwezig is en een groter publiek thuis of elders interactief mee kan ‘experimenteren. Daarbij staat er bij elk Experiment één thema centraal en vindt er een paneldiscussie met relevante gasten plaats. Hoofddoel: met zeven verschillende Experimenten en zeven verschillende thema’s oplossingen zoeken voor hét evenement van de toekomst. Alle opgedane kennis wordt, zoals het een waar experiment betaamt, online gedeeld. Online zijn ook de data en thema’s van de aankomende Experimenten te vinden. De eerste editie van The Rotterdam Experiment vindt op donderdag 3 december zowel online als in het Postillion Hotel & Convention Centre WTC plaats en staat volledig in het teken van mixed reality en het verbinden van de ‘echte’ met de virtuele wereld binnen het netwerken. Onder andere VR-expert Freek Teunen is als deskundige betrokken bij dit eerste experiment. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!