Back Back Nieuws

Rotterdam Expat Fair helpt expats en internationals op weg

03 februari 2015
Om Rotterdamse expats en internationals beter hun weg te laten vinden en welkom te heten in Rotterdam vindt op zondag 8 februari de eerste Rotterdam Expat Fair plaats. Het evenement is bedoeld om expats en internationals hulp te bieden bij het wonen, werken en verblijven in Rotterdam. De Rotterdam Expat Fair biedt expats en internationals ook de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en een netwerk op te bouwen in de stad. Het evenement wordt georganiseerd door Expat Fairs in samenwerking met Rotterdam Info Expatdesk. De eerste editie vindt plaats in The American International School.

Veel voorkomende vragen
Waar kan ik het beste wonen in Rotterdam, hoe werkt het Nederlandse belastingsysteem, hoe werkt het Nederlandse zorgstelsel en op welke school kunnen mijn kinderen het beste terecht? Het zijn enkele van de vragen waarmee expats en internationals kampen als ze zich nieuw vestigen in een stad.

Deskundigen en experts
De Rotterdam Expat Fair biedt deelnemers antwoorden op hun vragen. Tijdens het evenement zullen verschillende  deskundigen en experts workshops geven over voor expats relevante thema’s. Daarnaast is de Fair ook bedoeld om expats en internationals een welkom gevoel in Rotterdam te geven. Zo kunnen deelnemers meedoen aan een virtuele tour door de stad. Op een kennismarkt bieden verschillende Rotterdamse organisaties zoals de kinderopvang, zorgaanbieders, onderwijsinstellingen en banken gerichte informatie voor deze doelgroep. Een netwerkborrel na afloop biedt deelnemers de gelegenheid om met elkaar in contact te komen.

Rotterdam Info Expatdesk
Gedurende het jaar kunnen (toekomstige) expats en internationals in Rotterdam, maar ook bedrijven in Rotterdam die expats in dienst hebben terecht bij Rotterdam Info Expatdesk. In 2014 werden bijna duizend expats en internationals  geholpen. De meeste van hen kwamen uit China, Italië, India, Brazilië en Groot-Brittannië. De Rotterdam Info Expatdesk, gevestigd in het stadspromotiecentrum aan de Coolsingel helpt bij vragen op het gebied van wonen, werken en vrije tijd. Daarnaast worden expats geholpen bij inschrijving in de gemeente en het aanvragen van een verblijfsvergunning bij de IND.

Foto: Sjoerd van dijk - Sjoerd fotografie

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!