The Rotterdam Drag Show: een volwaardige drag show voor iedereenThe Rotterdam Drag Show: een volwaardige drag show voor iedereen
Back Back Nieuws

The Rotterdam Drag Show: een volwaardige drag show voor iedereen

10 maart 2022

De Schiecentrale in Rotterdam wordt tot en met mei 2022 omgetoverd voor The Rotterdam Drag Show, ‘The biggest Drag Production in Europe’. Deze reeks drag shows vormen een magistrale afterparty na het Eurovisie Songfestival. Marco Valk, eigenaar en oprichter van evenementenbureau Co Solo, is van mening dat de Songfestival sferen in een tolerante en vrijgevochten stad als Rotterdam maximaal aanwezig mogen zijn. Volgens Valk wordt de The Rotterdam Drag Show een bijzondere happening: 'Het wordt groots, fleurig, extravagant en meeslepend!'.

Valk ziet de dragshows als een feest voor iedereen en niet alleen de LHBTQ-gemeenschap: 'Ik zou het jammer vinden als er in een hip en happening-stad als Rotterdam op dit vlak te weinig te doen is. Ik zie onze shows ook als een statement in een progressief land als Nederland'. The Rotterdam Drag Show is als initiatief onderdeel van Rotterdam Festivals, die samen met de organisatie van het Eurovisie Songfestival 2021 als doel hebben om zoveel mogelijk mensen in álle doelgroepen mee te laten genieten van het mega-evenement waar Rotterdam zich mee op de kaart heeft gezet.

Envy Peru

Grote namen uit het internationale dragqueen circuit – inclusief Miss Continental Vanessa Van Cartier én winnares van RuPauls Dragrace Holland Envy Peru – zijn vastgelegd voor The Rotterdam Drag Show. Elke avondshow wordt afgesloten met een Drag Dance after party. De avond wordt gepresenteerd door Amerikaanse Skyla Versai.

Na mei is het echt voorbij. Dan wordt de songfestival fakkel over gedragen aan Turijn. Gelukkig is de nieuwe versie van The Rotterdam Drag Show al in de maak en gaat naar verwachting eind september in première.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!