Rotterdam brengt ode aan Erasmus met 3D geprint beeldRotterdam brengt ode aan Erasmus met 3D geprint beeld
Back Back Nieuws

Rotterdam brengt ode aan Erasmus met 3D geprint beeld

23 juni 2017

In de tuin van het Schielandshuis is vandaag een 3D geprint beeld van Desiderius Erasmus (1466-1536) onthuld. Het beeld is een hommage aan een van Rotterdams beroemdste burgers. Met de plaatsing van het beeld tegenover de Rotterdam Tourist Information hoopt Rotterdam Partners – lid van het Comité Erasmus – de verbondenheid van Erasmus met de stad verder uit te dragen. Het 3D geprinte standbeeld staat symbool voor de innovatieve kracht van Rotterdam en de vernieuwer die Erasmus was.

Replica

Het beeld is gemaakt door het bedrijf 3D Robot Printing, gevestigd in de Merwe-Vierhavens, onderdeel van het Rotterdam Innovation District. De samenwerking kwam tot stand dankzij Gilbert Curtessi van SuGu Warehouse, een makers- en design-ecosysteem ook gevestigd in het Innovation District. De 3D geprinte Erasmus is een replica van het beeld van Desiderius Erasmus van Hendrick de Keyser, dat op het Grotekerkplein naast de Laurenskerk staat. Van 1945 tot 1963 stond dit beeld tijdelijk op het plein voor het Schielandshuis.

Erasmus is internationaal bekend en zijn gedachtegoed is nog altijd bijzonder actueel. Sander de Iongh van Rotterdam Partners: 'De statuur van Erasmus is enorm. Daar zouden we nog trotser op moeten zijn. Met de plaatsing van het beeld tegenover de Rotterdam Tourist Information hopen we hier een bijdrage aan te leveren. We hopen dat veel toeristen door bijvoorbeeld het maken van foto’s de verbondenheid tussen Rotterdam en Erasmus verder zullen uitdragen.'

Erasmus in de beleving

Het Comité Erasmus, opgericht in 2010, vindt dat Erasmus een plaats verdient in het stadsbeeld en in de beleving van alle Rotterdammers, de bezoekers en relaties van de stad. Verspreid door de stad zijn alveel herinneringen en eerbetuigingen aan Erasmus te vinden. Bekende voorbeelden zijn de Erasmusbrug, het Erasmus MC, het Erasmiaans Gymnasium en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ook bestaat er een Erasmuswandeling. Naast de Laurenskerk in het centrum van Rotterdam staat sinds 2016 het Erasmus Monument, de markering van het huis waar Erasmus op 28 oktober 1466 werd geboren. In de bibliotheek Rotterdam bevindt zich de Erasmus Collectie, de grootste collectie boeken van en over Erasmus. In de Erasmus Experience, leren bezoekers op een interactieve manier over het gedachtengoed en het werk van Erasmus.

Ga voor meer informatie over Erasmus naar erasmusrotterdam.com.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!