Back Back Nieuws

'Rotterdam behoort tot top 5 van wereldsteden'

18 januari 2010
Rotterdam behoort tot de top 5 van wereldsteden, is het oordeel van het internationaal gerenommeerde Wallpaper* Magazine. De Maasstad was samen met Berlijn, Istanbul, New York en Seoul genomineerd voor de Wallpaper Design Award in de categorie ‘Best City’. Op donderdag 14 januari werd tijdens de uitreiking van de Wallpaper* Design Awards in London bekend gemaakt dat New York de titel uiteindelijk heeft gewonnen.

“Met zijn onconventionele houding en passie voor noviteit heeft Rotterdam zich jarenlang mogen hullen in een relatieve onbekendheid waar traditie allerminst heilig is en innovatie hoog in het vaandel staat. Vandaag de dag kan Rotterdam bogen op een indrukwekkende skyline – denk maar aan de karakteristieke Erasmusbrug en de Euromast - en is het de thuishaven van vermaarde architecten en ontwerpers zoals Rem Koolhaas en Jurgen Bey”, aldus de jury van Wallpaper*. Geroemd worden het unieke winkelaanbod van Rotterdam, met onder andere Margreeth Olsthoorn, Nieuwe Ontwerpers en Studio Hergebruik. Bovendien worden Toko 94, Fabbrica en visrestaurant Las Palmas, Catwalk en TENT geprezen.

Wereldstad
Ton Wesselink, directeur Rotterdam Marketing: “Rotterdam heeft de ambitie om zich steeds verder te ontwikkelen tot wereldstad van formaat en werkt daar hard aan. Dat het nu in één lijn wordt gezet met steden als Berlijn, Istanbul, New York en Seoul is iets om ongelooflijk trots op te zijn. Ik vind deze nominatie een enorme prestatie die laat zien dat Rotterdam steeds meer op de kaart wordt gezet. Uiteraard feliciteren we New York van harte met het behalen van deze mooie titel.”

De Wallpaper* Design Awards worden jaarlijks uitgereikt in totaal 11 categorieën op het gebied van kunst, architectuur, design en mode. De titel van ‘Best City’ ging vorig naar Los Angeles.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!