Back Back Nieuws

Rotterdam Ahoy presenteert nieuw congreslabel op IBTM World in Barcelona

30 november 2016
Rotterdam Ahoy bereidt zich voor op de komst van het nieuwe congrescentrum in 2019. Middels een congreslabel, genaamd 'Rotterdam Conferences’, wordt de (internationale) congresmarkt benaderd om hen te enthousiasmeren congressen in Rotterdam te gaan organiseren. Immers heeft de stad in zijn geheel veel te bieden en beschikt Ahoy over alle benodigde faciliteiten. Het congreslabel is op de internationale vakbeurs IBTM in Barcelona gelanceerd.

Internationale congressen toevoegen
Gert-Jan van den Nieuwenhoff, General Manager B2B van Rotterdam Ahoy: 'Ahoy is vooral bekend geworden vanwege de vele concerten, vakbeurzen en sportevenementen. Hier zullen we in de toekomst ook internationale congressen aan toevoegen. Bij de keuze voor een congreslocatie is in eerste instantie de keuze van de stad leading. Dit nieuwe congreslabel vertelt het verhaal van de stad en de congreslocatie. Het totaalplaatje dus. Wij willen de congresorganisatoren ontzorgen en geloven enorm in de potentie van de stad en ons congrescentrum. Rotterdam is niet voor niets al jaren de tweede congresstad van Nederland, na onze hoofdstad. Deze positie zal door de komst van het nieuwe congresgebouw alleen maar verstevigd worden.'

Uitbreiding associatie salesteam Rotterdam Conferences
Met het oog op de naderende uitbreiding van het huidige gebouw is ook het gespecialiseerde salesteam uitgebreid. Naast Hetty Thijssen, inmiddels zo’n 12 jaar bij Ahoy in dienst, zijn nieuwe aanwinsten Shirley Breuren, met bijna 20 jaar ervaring in de congresbranche en voorheen onder andere werkzaam bij MCI Amsterdam, en Rashida Ishaak als congres researcher aangetrokken.

Gebiedsontwikkeling en start bouw
Het gebied rondom Ahoy krijgt een grote facelift en gaat daarmee het tweede stadshart van Rotterdam worden. Ahoy is onderdeel van deze gebiedsontwikkeling en ondergaat een ingrijpende renovatie en een forse uitbreiding met een internationaal congrescentrum, genaamd het Rotterdam Ahoy Convention Centre. Het congrescentrum telt 35 zalen en een auditorium met 2.750 zitplaatsen en wordt geïntegreerd in de bestaande structuur van Ahoy.  Op het Ahoy terrein is daarnaast ruimte voor een hotel met 250 kamers. Bovendien krijgt het gebied veel betere en gebruiksvriendelijkere verbindingen; zo wordt het OV-knooppunt van metro en bus vernieuwd. De totale omvang van deze gebiedsontwikkeling bedraagt circa € 200 miljoen. Begin 2017 wordt er aan de voorzijde van Ahoy gestart met de werkzaamheden voor het nieuwe congrescentrum.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!