Rotterdam Ahoy onthult logo RTM Stage tijdens viering hoogste punt Rotterdam Ahoy onthult logo RTM Stage tijdens viering hoogste punt
Back Back Locaties

Rotterdam Ahoy onthult logo RTM Stage tijdens viering hoogste punt

10 mei 2019

Na 10 maanden zwoegen en zweten heeft de bouw van het Rotterdam Ahoy Convention Centre en de RTM Stage, dat precies volgens schema verloopt, het hoogste punt bereikt. Dat bijzondere moment werd gisteren gevierd met relaties en medewerkers van Rotterdam Ahoy, Gemeente Rotterdam en de bouwcombinatie Ballast-Nedam/Heijmans.

Ook de buren van Rotterdam Ahoy kwamen kennismaken met de plek waar vanaf eind 2020 talloze gasten worden ontvangen voor conferenties, concerten en andere evenementen. Een uitgelezen moment om het logo van de RTM Stage te onthullen. Bekijk hier de VR Tour.

Een cadeau aan de stad

De eerste artiest die de nieuwe RTM Stage betreedt is Y.M.P. 'Voor velen zijn wij slechts een bouwplaats, maar hier vindt veel meer dan een bouw plaats.' Enthousiast ontvangt hij directeur Jolanda Jansen op het podium, die trots vertelt dat de eerste internationale congressen al geboekt zijn. Volgens Hiddo den Hartog van Gemeente Rotterdam is de nieuwbouw een aanwinst voor de stad, die internationaal al veel aandacht geniet als het gaat om evenementen. Met het nieuwe Rotterdam Ahoy Convention Centre en de RTM Stage verstevigt Rotterdam deze positie en draagt het ook bij aan de lokale werkgelegenheid. 'Het is een cadeau aan de stad.' 

De RTM Stage

De RTM Stage heeft 2.750 zitplaatsen, maar voor bijvoorbeeld een popconcert zijn 7.000 staplaatsen beschikbaar. Alle voorzieningen zijn aanwezig, van orkestbak tot balkon. Naast het auditorium komen 35 break-out rooms. Ideaal als tijdens een evenement, zoals een congres, aparte sessies georganiseerd worden. De Expo foyer heeft hoge plafonds en grote raampartijen met een prachtig uitzicht op het centrum. Een geweldige ruimte voor exposities, maar ook voor galadiners of Award shows.

Door > Saskia Leeuwis

Fotocredits > Guido Pijper

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!