Rotterdam Ahoy en de stad Rotterdam zetten Duncan Laurence in het zonnetjeRotterdam Ahoy en de stad Rotterdam zetten Duncan Laurence in het zonnetje
Back Back Nieuws

Rotterdam Ahoy en de stad Rotterdam zetten Duncan Laurence in het zonnetje

28 januari 2020

Met zijn lied Arcade zorgde Duncan Laurence ervoor dat Nederland na 44 jaar weer gastland is van het Eurovisie Songfestival. Op 30 augustus kregen Rotterdam en Ahoy het grootste muziekspektakel ter wereld toegewezen. Dinsdag 28 januari vindt de officiële aftrap van het Eurovisie Songfestivalseizoen 2020 plaats en daarom werd de zanger vandaag officieel bedankt voor zijn bijzondere prestatie.

Vrienden van Amstel LIVE

Voorafgaand aan de 11e van de 12 shows van De Vrienden van Amstel LIVE in Ahoy, waar Duncan een van de artiesten is, werd de in Hellevoetsluis opgegroeide zanger verrast. Jolanda Jansen, Algemeen Directeur van Ahoy en Said Kasmi, wethouder van Onderwijs, Cultuur en Toerisme binnen de gemeente Rotterdam, overhandigden hem een prachtige plaat. Replica ervan komen te hangen op het Rotterdamse stadhuis en bij de artiesteningang van Ahoy.

Artiesteningang

Ahoy bedacht als leuk extra gebaar een nieuwe naam voor haar artiesteningang: 'Door Duncan’. Jolanda Jansen: ‘Door Duncan hebben wij dit prachtige evenement naar Nederland, naar Rotterdam en naar Ahoy gehaald; dat verdient een officieel dankjewel en memorabel aandenken.’ De plaat krijgt een mooie plaats naast de backstage entree en de nieuwe naam wordt er na De Vrienden van Amstel LIVE op gezet. Duncan reageerde zeer verrast: ‘Wat vet en wat een eer; een eigen deur in Ahoy! Ik hoop dat het zo’n mooi feest gaat worden in mei.’

Open Up

In mei aanstaande vindt het Eurovisie Songfestival plaats in Ahoy. Op 12 en 14 mei vinden de halve finales plaats, op 16 mei de finale. Namens Nederland zal Jeangu Macrooy deelnemen aan het evenement. Het thema van de 65ste editie is Open Up.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!