Rotterdam Ahoy Convention Centre biedt havenstad faciliteit in topsegment Rotterdam Ahoy Convention Centre biedt havenstad faciliteit in topsegment
Back Back Locaties

Rotterdam Ahoy Convention Centre biedt havenstad faciliteit in topsegment

10 januari 2022

In september 2020 werd Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC) officieel geopend. Van grootschalige feestelijkheden, zoals een halve eeuw eerder rond de openingshandeling door wijlen Prins Claus wel het geval was, kon nu geen sprake zijn. De gevoelens van trots over wat met de uitbreiding van het immense complex is neergezet, waren en zijn er aan de Ahoyweg echter zeker niet minder om. ‘Ik vind het elke keer als ik gasten rondleid zelf ook weer een feestje om door de zalen, foyers en vergaderkamers te dwalen’, bekent Salesmanager Nadèche Kuster. Ze nam Events mee op de ontdekkingstocht langs Docks en Ports tot in de spotlights van het indrukwekkende RTM Stage, ’s lands grootste auditorium. 

  • Nadèche Kuster
    Nadèche Kuster
  • Rotterdam Ahoy Convention Centre biedt havenstad faciliteit in topsegment
  • Rotterdam Ahoy Convention Centre biedt havenstad faciliteit in topsegment
  • Rotterdam Ahoy Convention Centre biedt havenstad faciliteit in topsegment

Transparant

Imposant. Uitnodigend. Wie het voorplein naar het huidige Rotterdam Ahoy opwandelt is beslist onder de indruk van de nieuwbouw die rechts van het bestaande Ahoy-complex is verrezen. Naar links de entree tot de Ahoy Arena, tegenwoordig bedekt met een immens led scherm waarop de meest in het oog springende evenementen, kleurrijk en dynamisch worden aangekondigd. Rotterdam Ahoy Convention Centre, inclusief alle beurshallen, bereik je via de voor- en zijkant van de transparant glazen puien over beide volle lengtes. De centrale hal is licht, wit en zeer ruim bemeten. Op een prominente plek staat de servicebalie, eromheen alle denkbare ruimte voor logistieke zaken als registratie en uitgifte van badges. ‘Omdat je van twee kanten binnen kunt komen, spreid je direct al drukte en voorkom je wachten.’ De begane geeft rechtdoor via passages toegang tot het achtergelegen Ahoy Plaza, waar zich het gloednieuwe Bar Restaurant Seventy One bevindt. ‘Die heeft haar naam te danken aan het oprichtingsjaar van Rotterdam Ahoy’, vertelt Kuster. ‘Hier vind je een divers aanbod aan eten en drinken, met verschillende stijlen en smaken.’ Iets verderop zijn de al bestaande restaurants Floyd en RiVers.

RTM Stage

In het brede gevelfront rechts zijn de toegangsdeuren naar RTM Stage. ‘Deze zaal beschikt over uitschuifbare tribunes met daarboven de balkons en is optimaal flexibel te gebruiken: van auditorium tot concertzaal. In congres- en theateropstelling hebben we een capaciteit van 4.000. In de maximale variant biedt RTM Stage plaats aan 7.819 mensen.’ Rotterdam Ahoy Convention Centre kent, door de ruimtelijke architectuur, geen eerste etage. Op de tweede etage, bereikbaar met roltrappen of de lift, liggen meerdere vergaderruimten en -zalen. ‘De capaciteit varieert van 4 tot 560 mensen’, vertelt Nadèche Kuster, die ons ondertussen van de ene naar de andere ruime, fraai gestoffeerde, moderne en tegelijk functioneel in te richten Dock voor gaat. Elke ruimte heeft verschillende lichtinstellingen en in een aantal ervan komt nog eens extra daglicht binnen door de grote, brede ramen.

Skyline

‘De naam Dock verwijst natuurlijk naar onze thuisstad, net als de namen van de zalen op de derde etage, die Rotterdam en Port heten.’ Op beide etages zijn deze zalen en ruimtes, geschikt voor vergaderingen en presentaties, maar ook als break out room, verbonden via extra ruime foyers. De op een hoek van het pand gelegen zaal ‘Rotterdam’ biedt uitzicht op de unieke herkenbare skyline van de stad.

Sport, entertainment, beurzen en tentoonstellingen, congressen, symposia, vergaderingen, diners en feesten … Rotterdam Ahoy draait er de hand niet voor om, gewend als ze in de Maasstad zijn aan geen woorden, maar daden. Met de ingebruikname van Rotterdam Ahoy Convention Centre beschikt de havenstad – inmiddels tweede congresstad van Nederland – nu ook over alle faciliteiten en ruimte in het topsegment van de eventbranche. Op slechts 11 metrominuten van het centrum. En bovendien omringd door het Zuiderpark als groene long. Welkom in Rotterdam Ahoy: al vijftig jaar gastvrij voor 4 tot meer dan 16.500 bezoekers.

Door > Henny Beijer

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!