Rookie Rally Clinics: beleef een dag vol spanning, plezier en sensatieRookie Rally Clinics: beleef een dag vol spanning, plezier en sensatie
Back Back Trends

Rookie Rally Clinics: beleef een dag vol spanning, plezier en sensatie

19 december 2017

'De weg wordt smaller, de bochten scherper en in razend tempo leg je het circuit af. Je hart klopt je borst uit en zweet parelt op je voorhoofd. De coureur trekt aan de handrem waardoor je met spinnende wielen zijwaarts door de bocht veegt. Op het rechte stuk trapt hij het gaspedaal bijna door de bodem….'

Wil je hard gaan, jouw bedrijfskoers vormgeven, management uit de comfortzone lokken of op bijzonder wijze het beste in je mensen naar boven halen? Ben jij wars van standaard en beschik je over voldoende lef? Vergeet de boring heisessie en leer jezelf én je collega’s onder hoogspanning razendsnel kennen. De totale driving experience, de combinatie van Rally, Race en Drift in speciaal geprepareerde Mini’s, op het circuit is het perfecte middel om jouw mensen te laten excelleren.

Jouw wereld

In het Duitse Noordrijn-Westfalen, net over de grens ligt vliegveld Weeze. Deze voormalig NAVO F16 basis is ruig terrein. Met loodsen, gras en slingerpaden vormt dit een interessant circuit waar je naar hartenlust kunt rally- rijden. De visie van RRC is helder en eenvoudig. Heb plezier! Scheur door de bochten, wees veilig maar niet te voorzichtig. Je mag alles uit de racewagen halen, er wordt niet gekeken op een paar bandjes. Die auto en het circuit, dat is even helemaal jouw wereld.

Van Broekie naar Rookie

Een dag rally- rijden is maatwerk en wordt ingevuld naar jouw specifieke wensen. De dag begint met het voorstellen van de professionele monteurs, begeleiding en instructeurs en het vormen van teams. Daarna wordt intensief geoefend met slalommen, bochten vegen en handbrakes op het parcours. Na de lunch (3- sterren of broodje bal en alles daartussenin) wordt het geoefende in praktijk gebracht en barst de wedstrijd tussen de teams los.

Jij neemt plaats in de hot seat. Naast je zit altijd een coureur die duidelijke instructies geeft om zo snel mogelijk over het parcours te razen. Je hebt geleerd op het precieze moment te remmen en wanneer je extra gas moet geven. Haaks neem jij de bocht, stuurt in, trekt aan de handrem en geeft gas. Dan veeg je de wagen op spectaculaire wijze de bocht door. Actie, reactie, vertrouwen en beheersen. Dit alles leer je in één dag. Jij bent totally in control.

Na de rally is er ruimte voor BBQ, (thema)feest, productlancering of meeting. De Rookies regelen alles snel, professioneel en tot in de finesses!

Een stap verder

Besmet met het racevirus en hooked aan de adrenalinekick? Je kunt een stap verder gaan door als prof deel te nemen aan rally’s en races. RRC biedt de mogelijkheid tot het halen van je officiële racelicentie.

Na een dag rally- rijden heb je heel veel geleerd maar Max Verstappen naar de kroon steken vergt meer kunde, oefening en ervaring. Rookie begeleidt je daarin tot je licentie.

Van track naar boardroom

In een organisatie met eigengereide managers die allemaal een verschillende visie en insteek hebben kan overleg en beslissing nemen langdurig zijn. Rally- rijden draait om heldere, no-nonsense communicatie, links=links, punt. Je leert verstrekte informatie direct en efficiënt verwerken. Er is geen ruimte voor discussie. In de voorbespreking worden samen de parallellen benoemd en ervoor gezorgd dat je Rookie Challenge een waardevolle bijdrage levert aan het bereiken van persoonlijke en organisatie doelstellingen. De skills die je op de baan eigen maakt leveren je voorsprong in de boardroom. Koers bepalen, de bereidheid om risico’s te nemen, lef tonen, snelle besluitvorming en blindelings vertrouwen op collega’s.

Safety First

In je beleving gaat het veel harder dan in werkelijkheid het geval is. Coureurs weten heel goed de elementen van verrassing en spelen in op je moed. Ondanks dat de auto achterstevoren staat heb jij nog altijd de controle. Hoe stoer, snel, uitdagend of eager je ook bent: veiligheid staat altijd voorop. De auto is voorzien van een rolkooi en een brandblussysteem. Je draagt een helm, raceoverall en een speciale 5 puntsgordel. In je eigen auto kan je meer gebeuren.

Toys for boys?

Rookie Race Clinics zijn voor zowel heren als dames uitdagend. Een zeventig jarige dame die vroeger zelf racete heeft een geweldige dag gehad op het circuit. Bij het eerste rondje komen deelnemers veelal voorbij tuffen maar na enige gewenning zijn het vaak vrouwen die de snelste rondetijden neerzetten. Gaandeweg race je door je eigen angstgevoelens heen en laat jij jezelf niet meer belemmeren door ‘beren’ op de weg.

Na een dag op het circuit ben je een betere chauffeur en weet je dat je auto veel meer kan dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Je bent beter in staat te anticiperen en leert manoeuvreren. Op de weg én daarbuiten. Een Rookie Clinic is een dag vol plezier, nieuwe ervaringen en inzichten. Je leert veel meer dan alleen hard rijden. Wie wordt de coureur van de dag?

Door > Nathalie Schalke

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!