Rooftopbar LuminAir: met je hoofd in de wolkenRooftopbar LuminAir: met je hoofd in de wolken
Back Back Locaties

Rooftopbar LuminAir: met je hoofd in de wolken

06 juli 2023

Elf etages verwijderd van de stadse drukte en pittoreske grachten van onze hoofdstad, waan je je in LuminAir, ‘The bar above Amsterdam’, even niet in Nederland. Amsterdams allernieuwste aanwinst op het gebied van rooftopbars straalt de moderne luxe uit die je verwacht in een mondaine stad als New York, Dubai en Shanghai. Tel daar de high-end inrichting, het goed uitgedachte cocktailmenu, de hoogstaande gastronomie en een one-of-a-kind lichtconcept bij op, en je hebt een superdeluxe locatie voor je volgende (business) event te pakken.

Licht + lucht = LuminAir

De naam verklapt al enigszins de grootste muzen van het totaalconcept: licht en lucht. Stel je het natuurlijke verloop van daglicht en de kleurenpracht van wisselende luchten voor. Wat is moeder natuur toch mooi! Het team achter LuminAir vertaalt dit dagelijkse fenomeen heel slim door in alles; van het lichtconcept tot de bijzondere cocktails. Alles wat je ziet en proeft is voorzien van een bepaalde verfijndheid. De cocktails en bites zijn bijna te mooi om te nuttigen en de hypermoderne verlichting valt op, maar blend tegelijkertijd ook lekker weg in de rest van het sleek and chic interieur. Heel vernuftig is de verlichting ingesteld om continu het natuurlijke lichtverloop van de lucht na te bootsen: bezoeken is begrijpen!

En als je daar toch bent, werp dan meteen een lange blik op het cocktailmenu, dat met namen als Clear Blue Sky, The Cloud, Moon Light en Match Flame uitnodigen tot een uitgebreide cocktail tasting. Denk aan smaakervaringen als mescalmist met gerookte sinaasappel en rozenwater, crème de violette en kamillekombucha. Trek er wel even wat uurtjes voor uit, want nippend aan je cocktail en turend naar de lucht, vergeet je even helemaal de tijd.

Sky high

Wolkenhoogte is voor het team achter de nieuwste hotspot van Amsterdam nog niet hoog genoeg, ze reiken met hun ambitie om een van ‘s werelds beste bars te willen worden naar de sterren. Dat verklaart meteen het wereldse gevoel van LuminAir. Door samenwerkingen aan te gaan met partijen als Amsterdam Light Festival, worden de eerste stappen richting het bereiken van een internationale, gecultiveerde doelgroep gezet. De masterminds achter het unieke interieurdesign? Het Eindhovense interieurdesignbureau King Kongs, die met name gespecialiseerd zijn in hospitality concepten. Dat is hen met LuminAir aardig gelukt! Ondanks dat alles tot in de kleinste details is uitgedacht, is de sfeer in LuminAir ongedwongen te noemen.

Event? Eclipse!

Grenzend aan bar LuminAir, gescheiden door een kantelbare wand, is een vip-event space gecreëerd: Eclipse. De locatie op loopafstand van Centraal Station is perfect inzetbaar voor high-end evenementen waarbij een luxe gevoel de boventoon moet voeren. Alle elementen zijn aanwezig om de dag en avond onvergetelijk te maken. Een eye-catching, ovale, lichtgevende bar, een groot dakterras met uitzichten over Amsterdam die mijlenver gaan, bites die de verfijndheid van de cocktails evenaren en een crew die je op je wenken bedient en alles haarfijn uit weet te leggen. De verlichting kan zelfs helemaal worden gecustomized om aan te sluiten bij de sfeer van de avond. Perfect voor luxe walking diners, lanceringen, pop-ups en andere vormen van decadent samenkomen.

 

Tekst: Bianca Hidajat

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!